Vegan ontbijtmuffin met frambozen
bewaar
bewaar

Vegan ontbijtmuffin met frambozen

Een vegan ontbijtmuffin heb je zo gemaakt. Deze muffin met frambozen staat al in een kwartier in de oven. Hoef jij je wekker niet extra vroeg te zetten!

15 min. bereiden / 25 min. oventijd / 15 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht op (aquafaba). De kikkererwten worden niet gebruikt. Je hebt 100 ml aquafaba nodig (per 12 porties). Prak de banaan fijn met een vork. Meng de banaan met het plantaardig alternatief voor yoghurt en de ahornsiroop.

Voeg de havermout, het amandelmeel, zout, de bakpoeder en kardemom toe aan de geprakte banaan en meng goed. Spatel de opgeklopte aquafaba erdoor tot alles net is gemengd. Spatel voorzichtig de frambozen erdoor, zorg dat het mengsel luchtig blijft.

Zet de muffinvormpjes in de holten van de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de muffins in 22-25 min. gaar. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar. Laat ze 15 min. afkoelen voor het serveren.

variatietipGebruik de overgebleven kikkererwten in de salade bij de bloemkoolsteak van pag. 46.

Vegan ontbijtmuffin met frambozen

Instructievideo - 01:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan ontbijtmuffin met frambozen

Een vegan ontbijtmuffin heb je zo gemaakt. Deze muffin met frambozen staat al in een kwartier in de oven. Hoef jij je wekker niet extra vroeg te zetten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig