Vegan ontbijtmuffin met frambozen
Een vegan ontbijtmuffin heb je zo gemaakt. Deze muffin met frambozen staat al in een kwartier in de oven. Hoef jij je wekker niet extra vroeg te zetten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht op (aquafaba). De kikkererwten worden niet gebruikt. Je hebt 100 ml aquafaba nodig (per 12 porties). Prak de banaan fijn met een vork. Meng de banaan met het plantaardig alternatief voor yoghurt en de ahornsiroop.
Voeg de havermout, het amandelmeel, zout, de bakpoeder en kardemom toe aan de geprakte banaan en meng goed. Spatel de opgeklopte aquafaba erdoor tot alles net is gemengd. Spatel voorzichtig de frambozen erdoor, zorg dat het mengsel luchtig blijft.
Zet de muffinvormpjes in de holten van de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de muffins in 22-25 min. gaar. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar. Laat ze 15 min. afkoelen voor het serveren.
Vegan ontbijtmuffin met frambozen
Instructievideo - 01:08 min.
Vegan ontbijtmuffin met frambozen
Een vegan ontbijtmuffin heb je zo gemaakt. Deze muffin met frambozen staat al in een kwartier in de oven. Hoef jij je wekker niet extra vroeg te zetten!
null porties
145 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht op (aquafaba). De kikkererwten worden niet gebruikt. Je hebt 100 ml aquafaba nodig (per 12 porties). Prak de banaan fijn met een vork. Meng de banaan met het plantaardig alternatief voor yoghurt en de ahornsiroop.
Voeg de havermout, het amandelmeel, zout, de bakpoeder en kardemom toe aan de geprakte banaan en meng goed. Spatel de opgeklopte aquafaba erdoor tot alles net is gemengd. Spatel voorzichtig de frambozen erdoor, zorg dat het mengsel luchtig blijft.
Zet de muffinvormpjes in de holten van de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de muffins in 22-25 min. gaar. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar. Laat ze 15 min. afkoelen voor het serveren.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
370 g AH Biologisch kikkererwten in pot
1 rijpe banaan
250 g plantaardig alternatief voor yoghurt
75 ml ahornsiroop
150 g volkoren havermout grove vlokken
50 g amandelmeel
1 mespunt zout
8 g bakpoeder
1 tl gemalen kardemom
125 g verse frambozen
40 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
sateprikker