Vegan chocoladetaart met frambozen en dadels
Hij is zo mooi, dat je ’m bijna niet aan durft te snijden. Toch doen, de binnenkant is zeker de moeite waard.
Aan de slag
Maal de notenmix, dadels, de helft van de frambozen en de helft van de cacaopoeder 1 min. in de keukenmachine. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel over de bodem. Druk goed aan, leg de rest van de frambozen erop en zet 10 min. in de vriezer.
Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie met de ahornsiroop op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Neem de pan van het vuur en roer het vanillemerg en de rest van de cacaopoeder door de kokosolie.
Neem de springvorm uit de vriezer en schenk het kokos-cacaomengsel over de frambozen. Bestrooi met de helft van het zeezout en zet minstens 1½ uur in de vriezer. Haal na 30 min. uit de vriezer en bestrooi met de kokoschips en de rest van het zeezout. Zet de taart weer terug in de vriezer en laat voor serveren 20 min. op kamertemperatuur komen.
Vegan chocoladetaart met frambozen en dadels
Hij is zo mooi, dat je ’m bijna niet aan durft te snijden. Toch doen, de binnenkant is zeker de moeite waard.
nagerecht
null personen
335 kcal
60 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Maal de notenmix, dadels, de helft van de frambozen en de helft van de cacaopoeder 1 min. in de keukenmachine. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel over de bodem. Druk goed aan, leg de rest van de frambozen erop en zet 10 min. in de vriezer.
Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie met de ahornsiroop op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Neem de pan van het vuur en roer het vanillemerg en de rest van de cacaopoeder door de kokosolie.
Neem de springvorm uit de vriezer en schenk het kokos-cacaomengsel over de frambozen. Bestrooi met de helft van het zeezout en zet minstens 1½ uur in de vriezer. Haal na 30 min. uit de vriezer en bestrooi met de kokoschips en de rest van het zeezout. Zet de taart weer terug in de vriezer en laat voor serveren 20 min. op kamertemperatuur komen.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g ongebrande notenmix hazelnoot, cashew, amandel en walnoot
250 g dadels zonder pit
250 g diepvries frambozen
120 g Australian cacaopoeder
200 g extra vergine kokosolie
120 ml ahornsiroop
1 vanillestokje
1 tl Maldon zeezout
25 g kokossnippers
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
springvorm (Ø 20 cm)