Plantaardige burger met gekaramelliseerde ui van London Loy
Gekaramelliseerde ui geeft een verrassende twist aan deze plantaardige burger. Genieten zonder poespas.
Aan de slag
Verwarm de over voor op 200 °C. Bak de Italiaanse bollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om en laat karamelliseren. Schep de sambal erdoor en bak 2 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de burgers 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de tomaten en augurken in plakjes.Snijd de broodjes open en beleg met de sla, tomaat, burgers, ui, augurk en ketchup.
Plantaardige burger met gekaramelliseerde ui van London Loy
Gekaramelliseerde ui geeft een verrassende twist aan deze plantaardige burger. Genieten zonder poespas.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de over voor op 200 °C. Bak de Italiaanse bollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om en laat karamelliseren. Schep de sambal erdoor en bak 2 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de burgers 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de tomaten en augurken in plakjes.Snijd de broodjes open en beleg met de sla, tomaat, burgers, ui, augurk en ketchup.
achtergrondinfo:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Italiaanse bollen
400 g rode uien
3 el milde olijfolie
1 el sambal badjak
4 plantaardige burgers
2 tomaten
4 zoetzure augurken
4 blaadjes kropsla
4 el ketchup