Vegan burger met champignons, ui en piccalilly
Plantaardig eten betekent veel geur, kleur en smaak: wát een plaatje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de rozenbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de uien in ringen. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak het groentemengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Halveer de rozenbroodjes. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de veldsla, burgers, champignons en ui. Schep op elk broodje 1 el piccalilly. Dek af met de bovenste broodhelften en serveer.
Vegan burger met champignons, ui en piccalilly
Plantaardig eten betekent veel geur, kleur en smaak: wát een plaatje!
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de rozenbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de uien in ringen. Verhit ¾ van de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak het groentemengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Halveer de rozenbroodjes. Beleg de onderste helften achtereenvolgens met de veldsla, burgers, champignons en ui. Schep op elk broodje 1 el piccalilly. Dek af met de bovenste broodhelften en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 biologische rozenbroodjes
250 g champignons
2 uien
2 el zonnebloemolie
4 plantaardige burgers
20 g veldsla
4 el piccalilly
Dit heb je nodig
grillpan