Filotaartje met zalm, ei en cottage cheese​
bewaar
bewaar

Filotaartje met zalm, ei en cottage cheese​

Dit hartige taartje is perfect voor de paasbrunch. Met filodeeg, cottagecheese gemengd met zuivelspread, peterselie en bieslook en zalmflakes zet jij een echt feestje op tafel.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk met de gesmolten boter.

Stapel 4 stukken filodeeg in een quichevormpje op elkaar, draai de vellen steeds een kwartslag ten opzichte van elkaar. Bekleed zo alle vormpjes.

Snijd de peterselie en bieslook fijn. Pureer de cottagecheese met de zuivelspread in de hoge beker van de staafmixer glad. Meng de peterselie en ⅔ van de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel het cottagecheesemengsel over de bodems. Maak in het midden van de vulling van elk taartje een kuiltje en breek hierboven de eieren.

Bak de taartjes in ca. 20 min. in de oven gaar. Verdeel na het bakken de zalmflakes erover en bestrooi met de rest van de bieslook.

vegatipIn plaats van zalmflakes kun je ook 4 el fijngesneden zongedroogde tomaatjes toevoegen bij stap 5.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Filotaartje met zalm, ei en cottage cheese​

Dit hartige taartje is perfect voor de paasbrunch. Met filodeeg, cottagecheese gemengd met zuivelspread, peterselie en bieslook en zalmflakes zet jij een echt feestje op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig