Filotaartje met zalm, ei en cottage cheese
Dit hartige taartje is perfect voor de paasbrunch. Met filodeeg, cottagecheese gemengd met zuivelspread, peterselie en bieslook en zalmflakes zet jij een echt feestje op tafel.
Aan de slag
Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk met de gesmolten boter.
Stapel 4 stukken filodeeg in een quichevormpje op elkaar, draai de vellen steeds een kwartslag ten opzichte van elkaar. Bekleed zo alle vormpjes.
Snijd de peterselie en bieslook fijn. Pureer de cottagecheese met de zuivelspread in de hoge beker van de staafmixer glad. Meng de peterselie en ⅔ van de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het cottagecheesemengsel over de bodems. Maak in het midden van de vulling van elk taartje een kuiltje en breek hierboven de eieren.
Bak de taartjes in ca. 20 min. in de oven gaar. Verdeel na het bakken de zalmflakes erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
Filotaartje met zalm, ei en cottage cheese
Dit hartige taartje is perfect voor de paasbrunch. Met filodeeg, cottagecheese gemengd met zuivelspread, peterselie en bieslook en zalmflakes zet jij een echt feestje op tafel.
null porties
285 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Laat het filodeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk met de gesmolten boter.
Stapel 4 stukken filodeeg in een quichevormpje op elkaar, draai de vellen steeds een kwartslag ten opzichte van elkaar. Bekleed zo alle vormpjes.
Snijd de peterselie en bieslook fijn. Pureer de cottagecheese met de zuivelspread in de hoge beker van de staafmixer glad. Meng de peterselie en ⅔ van de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het cottagecheesemengsel over de bodems. Maak in het midden van de vulling van elk taartje een kuiltje en breek hierboven de eieren.
Bak de taartjes in ca. 20 min. in de oven gaar. Verdeel na het bakken de zalmflakes erover en bestrooi met de rest van de bieslook.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 vellen diepvries filodeeg
25 g ongezouten roomboter
15 g peterselie
10 g bieslook
200 g AH cottage cheese
100 g zuivelspread naturel
6 middelgrote scharreleieren
150 g zalmflakes naturel
Dit heb je nodig
bakkwast
miniquichevormpjes (∅ 8 cm)
staafmixer met hoge beker