Omelet met aubergine, kip en cottage cheese
We toveren een omelet om tot hoofdgerecht met extra veel lekkers.
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de aubergine 10 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel alles goed over de pan. Klop de eieren los en schenk over het groentemengsel. Laat met de deksel op de pan in 10-12 op laag vuur gaar worden.
Rooster ondertussen de sneetjes brood. Zet het vuur in de laatste minuten eventueel iets hoger voor een goudbruine buitenkant. Leg een bord op de omelet en keer om.
Verdeel achtereenvolgens de waterkers, kip en cottage cheese erover. Besprenkel met de chilisaus.
Omelet met aubergine, kip en cottage cheese
We toveren een omelet om tot hoofdgerecht met extra veel lekkers.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de aubergine 10 min. op middelhoog tot hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en eventueel zout en verdeel alles goed over de pan. Klop de eieren los en schenk over het groentemengsel. Laat met de deksel op de pan in 10-12 op laag vuur gaar worden.
Rooster ondertussen de sneetjes brood. Zet het vuur in de laatste minuten eventueel iets hoger voor een goudbruine buitenkant. Leg een bord op de omelet en keer om.
Verdeel achtereenvolgens de waterkers, kip en cottage cheese erover. Besprenkel met de chilisaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
4 el milde olijfolie
6 middelgrote eieren
4 sneetjes volkoren vloerbrood
75 g waterkers
250 g gerookte kipfiletreepjes
200 g AH cottage cheese
4 el zoete chilisaus
Dit heb je nodig
hapjespan