Filotaartjes
Feestelijke bakjes van filodeeg, mini hartige taartjes eigenlijk. Om te vullen met zalm-prei bijvoorbeeld of tomaat-ricotta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de filodeegvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de filodeegvellen open, bestrijk ze dun met de boter en stapel ze op elkaar. Snijd ze in negen vierkantjes. Vet de bakvorm in. Bekleed elke holte in de bakvorm met een vierkantje filodeeg. Leg er daarna trapsgewijs nog drie velletjes op, zodat de punten van de vierkantjes naast elkaar omhoog steken.
Splits het ei. Bestrijk elk bovenste velletje dun met de eidooier. Bak het deeg in ca. 15 min. goudbruin en gaar, laat daarna afkoelen. Vul de bakjes met een van de vullingen in de recepttips.
Filodeeg gebruiken
Instructievideo - 01:41 min.
Filotaartjes
Feestelijke bakjes van filodeeg, mini hartige taartjes eigenlijk. Om te vullen met zalm-prei bijvoorbeeld of tomaat-ricotta.
null porties
100 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de filodeegvellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de filodeegvellen open, bestrijk ze dun met de boter en stapel ze op elkaar. Snijd ze in negen vierkantjes. Vet de bakvorm in. Bekleed elke holte in de bakvorm met een vierkantje filodeeg. Leg er daarna trapsgewijs nog drie velletjes op, zodat de punten van de vierkantjes naast elkaar omhoog steken.
Splits het ei. Bestrijk elk bovenste velletje dun met de eidooier. Bak het deeg in ca. 15 min. goudbruin en gaar, laat daarna afkoelen. Vul de bakjes met een van de vullingen in de recepttips.
combinatietip:
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 vellen diepvries filodeeg
25 g ongezouten roomboter
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
minimuffinvorm (24 holletjes)