Lemon-meringuecroissant
Lemon meringue + croissantjes = ultiem genieten. Ontdek deze verrassende combinatie die je voortaan elke pasen wil maken.
Aan de slag
Splits de eieren (de dooiers gebruik je niet). Doe het eiwit in de (vetvrije) kom van de staande mixer met garde en klop het op de middelste stand luchtig en stijf. Voeg beetje bij beetje 10 g van de suiker (per 8 stuks) toe en klop tot de suiker is opgelost. Wrijf wat van het eiwit tussen duim en wijsvinger, voel je geen suikerkristallen meer dan is het eiwit klaar.
Doe ondertussen de rest van de suiker met het kraanwater in een kleine steelpan en breng aan de kook. Meet de temperatuur van het suikerwater met de thermometer. Haal de pan van het vuur als een temperatuur van 119 °C is bereikt.
Schenk de suikersiroop langzaam, terwijl de mixer aanstaat op de lage stand, in een dunne straal bij het eiwit. Klop het eiwit, als alle siroop is toegevoegd, op een hoge stand tot een glanzende meringue met stijve pieken. Doe in de spuitzak.
Roer de lemoncurd in een kom los met een garde. Roer 3 el meringue erdoor, voeg pas een volgende lepel toe als de vorige goed is opgenomen.
Snijd de croissants in de lengte door en verdeel de lemoncurd over de onderkanten. Leg de bovenkanten erop. Spuit op elke croissant zigzaggend de meringue. Steek de brûléebrander aan en brand het schuim voorzichtig lichtbruin.
Lemon-meringuecroissant
Lemon meringue + croissantjes = ultiem genieten. Ontdek deze verrassende combinatie die je voortaan elke pasen wil maken.
null porties
345 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Splits de eieren (de dooiers gebruik je niet). Doe het eiwit in de (vetvrije) kom van de staande mixer met garde en klop het op de middelste stand luchtig en stijf. Voeg beetje bij beetje 10 g van de suiker (per 8 stuks) toe en klop tot de suiker is opgelost. Wrijf wat van het eiwit tussen duim en wijsvinger, voel je geen suikerkristallen meer dan is het eiwit klaar.
Doe ondertussen de rest van de suiker met het kraanwater in een kleine steelpan en breng aan de kook. Meet de temperatuur van het suikerwater met de thermometer. Haal de pan van het vuur als een temperatuur van 119 °C is bereikt.
Schenk de suikersiroop langzaam, terwijl de mixer aanstaat op de lage stand, in een dunne straal bij het eiwit. Klop het eiwit, als alle siroop is toegevoegd, op een hoge stand tot een glanzende meringue met stijve pieken. Doe in de spuitzak.
Roer de lemoncurd in een kom los met een garde. Roer 3 el meringue erdoor, voeg pas een volgende lepel toe als de vorige goed is opgenomen.
Snijd de croissants in de lengte door en verdeel de lemoncurd over de onderkanten. Leg de bovenkanten erop. Spuit op elke croissant zigzaggend de meringue. Steek de brûléebrander aan en brand het schuim voorzichtig lichtbruin.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 scharreleieren
130 g fijne kristalsuiker
30 ml kraanwater
200 g lemoncurd
8 verse croissants
Dit heb je nodig
staande mixer met garde
keukenthermometer
spuitzak
crème brûlée-brander