Croissant-custardbake
Gek op croissants en op custard? Dan is dit brunchgerecht gegarandeerd een hit!
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng ⅔ melk met het vanillemerg en de suiker op middelhoog vuur aan de kook. Dit duurt ca. 5 min.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer de eidooiers met de rest van de melk met een garde los. Voeg de custardpoeder toe en roer tot een glad papje. Snijd de boter in blokjes.
Giet, al roerend, de helft van de hete melk bij het custardmengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem van de pan roert, om aankoeken te voorkomen.
Laat het mengsel 1-2 min. doorkoken onder voortdurend roeren. Het mengsel moet de dikte hebben van een dikke vla. Haal de pan van het vuur en roer de boterblokjes erdoor tot deze gesmolten zijn.
Verdeel de custard over een platte schaal, dek direct op het oppervlak af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat in de koelkast in 1 uur volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de croissants in de lengte door en snijd elke helft in 3-4 stukken, hou de boven- en onderkanten gescheiden. Verdeel de stukken van de onderkant van de croissants met de snijkant naar boven over de bakvorm. Roer de custard los, verdeel erover en leg de stukken van de bovenkant van de croissants met de snijkant naar beneden op de custard.
Bak de taart ca. 10 min. in de oven. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker
Croissant-custardbake
Gek op croissants en op custard? Dan is dit brunchgerecht gegarandeerd een hit!
null personen
315 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng ⅔ melk met het vanillemerg en de suiker op middelhoog vuur aan de kook. Dit duurt ca. 5 min.
Splits ondertussen de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer de eidooiers met de rest van de melk met een garde los. Voeg de custardpoeder toe en roer tot een glad papje. Snijd de boter in blokjes.
Giet, al roerend, de helft van de hete melk bij het custardmengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem van de pan roert, om aankoeken te voorkomen.
Laat het mengsel 1-2 min. doorkoken onder voortdurend roeren. Het mengsel moet de dikte hebben van een dikke vla. Haal de pan van het vuur en roer de boterblokjes erdoor tot deze gesmolten zijn.
Verdeel de custard over een platte schaal, dek direct op het oppervlak af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat in de koelkast in 1 uur volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de croissants in de lengte door en snijd elke helft in 3-4 stukken, hou de boven- en onderkanten gescheiden. Verdeel de stukken van de onderkant van de croissants met de snijkant naar boven over de bakvorm. Roer de custard los, verdeel erover en leg de stukken van de bovenkant van de croissants met de snijkant naar beneden op de custard.
Bak de taart ca. 10 min. in de oven. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
450 ml volle melk
50 g kristalsuiker
2 scharreleieren
40 g custard
50 g ongezouten roomboter
8 afbak roombotercroissants
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
vershoudfolie
rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)