Tosti-ovenschotel met tomaat, ui en spinazie
Twijfel je of je genoeg hebt aan 1 tosti? Maak er gewoon een hele ovenschotel van! Goed 'belegd' met spinazie, tomaat en ham, dus vult ook nog eens. Door nog een ei-mengel eraan toe te voegen maak je er eigenlijk een soort hartige broodpudding van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de ui 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de bieslook fijn. Besmeer de helft van de sneetjes brood met de rest van de boter en beleg met ⅔ van de plakken kaas, de ham, spinazie en plakjes tomaat. Dek af met de rest van de sneetjes brood en snijd diagonaal door.
Leg de doorgesneden sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de eieren los met de melk, ⅔ van de bieslook, peper en eventueel zout en schenk over het brood. Snijd de rest van de plakjes kaas in stukjes en verdeel erover. Bak de tosti-ovenschotel ca. 45 min. in de oven. Garneer met de rest van de bieslook.
Tosti-ovenschotel met tomaat, ui en spinazie
Twijfel je of je genoeg hebt aan 1 tosti? Maak er gewoon een hele ovenschotel van! Goed 'belegd' met spinazie, tomaat en ham, dus vult ook nog eens. Door nog een ei-mengel eraan toe te voegen maak je er eigenlijk een soort hartige broodpudding van.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de ui 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de bieslook fijn. Besmeer de helft van de sneetjes brood met de rest van de boter en beleg met ⅔ van de plakken kaas, de ham, spinazie en plakjes tomaat. Dek af met de rest van de sneetjes brood en snijd diagonaal door.
Leg de doorgesneden sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal. Klop de eieren los met de melk, ⅔ van de bieslook, peper en eventueel zout en schenk over het brood. Snijd de rest van de plakjes kaas in stukjes en verdeel erover. Bak de tosti-ovenschotel ca. 45 min. in de oven. Garneer met de rest van de bieslook.
variatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
40 g ongezouten roomboter
200 g verse spinazie
5 trostomaten
10 g verse bieslook
8 sneetjes bruinbrood
6 plakken plakken belegen kaas 48+
4 plakken schouderham
4 scharreleieren
500 ml volle melk
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)