Veggie burgerbowl met zoete aardappelfriet en avocado (advertorial)
Zet vanavond deze kleurrijke kommen op tafel en het wordt een feestje. Een vega feestje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in dunne halve ringen en meng met ⅔ van de azijn en de helft van het water. Kneus de ui een beetje en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie (per 4 personen) en rooster in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen 2 el olie (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak de burgers 8 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de crème fraîche met de zoete chilisaus, de rest van de azijn en de rest van het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de rijst af en snijd elke burger in 4 stukken. Meng de rijst met de sla en de rest van de olie en verdeel over kommen. Verdeel de zoete-aardappelfriet, snoeptomaatjes, stukken burger, avocadospread en ingelegde ui erover. Besprenkel met de dressing en serveer.
Veggie burgerbowl met zoete aardappelfriet en avocado (advertorial)
Zet vanavond deze kleurrijke kommen op tafel en het wordt een feestje. Een vega feestje!
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in dunne halve ringen en meng met ⅔ van de azijn en de helft van het water. Kneus de ui een beetje en laat staan tot gebruik. Schep af en toe om.
Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie (per 4 personen) en rooster in ca. 20 min. gaar. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen 2 el olie (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak de burgers 8 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Snijd de tomaatjes in kwarten. Doe het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak fijn met een vork. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de crème fraîche met de zoete chilisaus, de rest van de azijn en de rest van het water. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de rijst af en snijd elke burger in 4 stukken. Meng de rijst met de sla en de rest van de olie en verdeel over kommen. Verdeel de zoete-aardappelfriet, snoeptomaatjes, stukken burger, avocadospread en ingelegde ui erover. Besprenkel met de dressing en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zwarte rijst
1 rode ui
3 el natuurazijn
4 el water
400 g ovenfriet zoete aardappel
3½ el milde olijfolie
4 Garden Gourmet veggie burgers deluxe smoky sweet potato
300 g snoeptomaatjes
2 eetrijpe avocado's
50 g crème fraîche
3 el zoete chilisaus
75 g rucola slamelange
Dit heb je nodig
bakpapier