Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappels als bijgerecht? Daar wordt iedereen blij van! In dit recept vul je ze met rulstukjes en avocadopuree, afgetopt met ui- en peperingetjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en leg ze ongeschild in de ovenschaal. Pof ze in ca. 45 min. gaar. Ze zijn gaar als je de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees kunt steken.
Halveer de aardappelen in de lengte, schep het vruchtvlees eruit en doe in een kom. Laat ongeveer een ½ cm van de aardappel in de schil zitten. Voeg de chipotlesaus toe en rasp de kaas erboven. Meng door elkaar en schep het mengsel terug in de aardappelhelften. Zet ze ca. 15 min. terug in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de al-andalus 5 min. op middelhoog vuur. Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 1 el sap (per 4 personen), peper en eventueel zout toe aan de avocado. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne ringen, snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Haal de aardappelhelften uit de oven en leg op een platte schaal. Verdeel de rulstukjes, avocadopuree, crème fraîche en ui- en peperringetjes erover.
Gevulde zoete aardappel
Instructievideo - 00:46 min.
Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappels als bijgerecht? Daar wordt iedereen blij van! In dit recept vul je ze met rulstukjes en avocadopuree, afgetopt met ui- en peperingetjes.
bijgerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en leg ze ongeschild in de ovenschaal. Pof ze in ca. 45 min. gaar. Ze zijn gaar als je de punt van een mes gemakkelijk in het vruchtvlees kunt steken.
Halveer de aardappelen in de lengte, schep het vruchtvlees eruit en doe in een kom. Laat ongeveer een ½ cm van de aardappel in de schil zitten. Voeg de chipotlesaus toe en rasp de kaas erboven. Meng door elkaar en schep het mengsel terug in de aardappelhelften. Zet ze ca. 15 min. terug in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de al-andalus 5 min. op middelhoog vuur. Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 1 el sap (per 4 personen), peper en eventueel zout toe aan de avocado. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne ringen, snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Haal de aardappelhelften uit de oven en leg op een platte schaal. Verdeel de rulstukjes, avocadopuree, crème fraîche en ui- en peperringetjes erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zoete aardappelen
2 el La Morena Mexican chipotle sauce
75 g cheddar 48+
1 el zonnebloemolie
150 g vegan rulstukjes
1 tl al-andalus
1 eetrijpe avocado
1 limoen
1 rode peper
3 bosuien
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)