Zoete aardappel met blauwe-kaassaus en kip
Lekker pittige kaassaus!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg ze op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven. Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.
Schep ondertussen de kip om met de al-andalus, de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. en giet af.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn. Doe de crème fraîche en de kaasblokjes in een steelpan en verwarm tot de kaas is gesmolten. Voeg de rode peper toe en breng eventueel op smaak met zout.
Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig (warm!) de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden. Schep de blauwekaassaus erover en serveer de broccoli en kip erbij.
Aardappel poffen
Instructievideo - 01:01 min.
Zoete aardappel met blauwe-kaassaus en kip
Lekker pittige kaassaus!
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
5 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg ze op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven. Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.
Schep ondertussen de kip om met de al-andalus, de olie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 12 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. en giet af.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn. Doe de crème fraîche en de kaasblokjes in een steelpan en verwarm tot de kaas is gesmolten. Voeg de rode peper toe en breng eventueel op smaak met zout.
Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig (warm!) de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden. Schep de blauwekaassaus erover en serveer de broccoli en kip erbij.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 zoete aardappelen
190 g kipdijfilet
1 tl kruidenmix al-andalus
1 el traditionele olijfolie
400 g broccoli
½ rode peper
125 g crème fraîche
35 g blauwaderkaasblokjes 50+
Dit heb je nodig
grillpan