Geroosterde bloemkool met groentefriet en sla
De geroosterde bloemkool: makkelijker dan je dacht. Heb jij 'm al eens geprobeerd?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd uit het dikste deel (het midden) plakken van ca. 2 cm. Meng de al-andalus met ¼ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de specerijenolie met het kwastje. Rooster net onder het midden van de oven ca. 25 min. tot de roosjes zacht zijn.
Verdeel ondertussen de zoete-aardappelfriet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ¼ van de olie en bak 25 min. boven de bloemkool.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op laag vuur 4 min. tot goudbruin en hak fijn. Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze goed. Pers de citroen uit. Klop het citroensap met de rest van de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en verdeel over de borden. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de hazelnoten. Verdeel de friet over de borden. Besprenkel de sla met de dressing en serveer erbij.
Geroosterde bloemkool met groentefriet en sla
De geroosterde bloemkool: makkelijker dan je dacht. Heb jij 'm al eens geprobeerd?
hoofdgerecht
null personen
815 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd uit het dikste deel (het midden) plakken van ca. 2 cm. Meng de al-andalus met ¼ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de plakken bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer met de specerijenolie met het kwastje. Rooster net onder het midden van de oven ca. 25 min. tot de roosjes zacht zijn.
Verdeel ondertussen de zoete-aardappelfriet over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ¼ van de olie en bak 25 min. boven de bloemkool.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op laag vuur 4 min. tot goudbruin en hak fijn. Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze goed. Pers de citroen uit. Klop het citroensap met de rest van de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper.
Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en verdeel over de borden. Verkruimel de feta erover en bestrooi met de hazelnoten. Verdeel de friet over de borden. Besprenkel de sla met de dressing en serveer erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
4 tl al-andalus
8 el milde olijfolie
800 g zoete-aardappelfriet
95 g hazelnoten
1 kropsla
½ citroen
1 tl honing
150 g feta 50+
Dit heb je nodig
bakkwastje
bakplaten