Tacobowl met zoete aardappel
bewaar
bewaar

Tacobowl met zoete aardappel

Ingrediënten die je normaal in een taco eet, zijn in een bowl samen nét zo lekker.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in dunne frites van 1 x 10 cm. Meng met de helft van de olie, de gerookte-paprikapoeder en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 20 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm.

Pers de limoen uit. Snijd de jalapeñopeper en knoflook fijn. Meng de avocado en tomaten met de helft van het limoensap, de jalapeñopeper en knoflook tot een grove salsa.

Doe de bonen in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bonen 2 min. Meng de rest van het limoensap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Verdeel de zoete aardappel, rijst, bonen en paprika over kommen. Schep de salsa erop.

variatietipHou je niet van heel pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de jalapeñopeper.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tacobowl met zoete aardappel

Ingrediënten die je normaal in een taco eet, zijn in een bowl samen nét zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig