Kip uit de oven met cajunkruiden, ovengroente en tomatensalsa
Ga je voor kippendij, kippenvleugel of kippenpoot? Met deze hele kip uit de oven hoef je niet te kiezen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Meng de bonen, ovengroente, ⅔ van de olie en peper en verdeel over de ovenschaal.
Verwijder het elastiek van de kip. Leg de kip met de borst naar beneden en snijd met een scherp mes de ruggengraat eruit. Dep de kip helemaal droog. Leg met de borstkant naar boven en druk de kip plat. Meng de rest van de olie met ⅘ van de cajunkruiden en wrijf de kip er helemaal mee in.
Leg de kip met de borst naar boven op de groente in de ovenschaal en rooster in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de salsa. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft uit en snijd de rest in partjes. Snipper de sjalot, snijd de peterselie fijn en de tomaten in kleine blokjes van ca. een ½ cm. Meng het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de sjalot, peterselie, tomaat en de rest van de cajunkruiden tot een salsa.
Snijd de jalapeño in dunne ringen. Bestrooi de kip met de jalapeño en verdeel de limoenpartjes erover. Serveer met de salsa.
Kip uit de oven met cajunkruiden, ovengroente en tomatensalsa
Ga je voor kippendij, kippenvleugel of kippenpoot? Met deze hele kip uit de oven hoef je niet te kiezen!
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Meng de bonen, ovengroente, ⅔ van de olie en peper en verdeel over de ovenschaal.
Verwijder het elastiek van de kip. Leg de kip met de borst naar beneden en snijd met een scherp mes de ruggengraat eruit. Dep de kip helemaal droog. Leg met de borstkant naar boven en druk de kip plat. Meng de rest van de olie met ⅘ van de cajunkruiden en wrijf de kip er helemaal mee in.
Leg de kip met de borst naar boven op de groente in de ovenschaal en rooster in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de salsa. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft uit en snijd de rest in partjes. Snipper de sjalot, snijd de peterselie fijn en de tomaten in kleine blokjes van ca. een ½ cm. Meng het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de sjalot, peterselie, tomaat en de rest van de cajunkruiden tot een salsa.
Snijd de jalapeño in dunne ringen. Bestrooi de kip met de jalapeño en verdeel de limoenpartjes erover. Serveer met de salsa.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g zwarte bonen in blik
600 g ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli
3 el arachideolie
1½ kg hele scharrelkip
2½ el Verstegen cajunkruiden
1 limoen
1 sjalot
7½ g verse platte peterselie
4 trostomaten
1 verse groene jalapeñopeper
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm, ingevet)