Salade met kikkererwten, augurk, ui en komkommer
bewaar
bewaar

Salade met kikkererwten, augurk, ui en komkommer

Met deze kikkererwtensalade zit je al op de helft van je dagelijkse portie groente. Voedzaam en al in een kwartiertje gefikst.

15 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kikkererwten in 10 min. op middelhoog vuur lichtbruin en knapperig. Schep af en toe om.

Snijd ondertussen de komkommer in dunne halve ringen. Snijd de tomaat in 8 parten. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Snijd de augurk in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn.

Rooster het brood in de broodrooster. Snijd het brood diagonaal door.

Meng de yoghurt met de augurk, 1 el augurkenvocht (per 4 personen) en de knoflook tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep ¾ van de gebakken ui en de kikkererwten om met de komkommer, de helft van de ijsbergsla en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de ijsbergsla over de kommetjes, schep de salade erop en verdeel de rest van de ui en kikkererwten erover. Serveer met het geroosterde brood.

variatietipBak voor een extra kruidige lunch wat ras el hanout mee met de kikkererwten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade met kikkererwten, augurk, ui en komkommer

Met deze kikkererwtensalade zit je al op de helft van je dagelijkse portie groente. Voedzaam en al in een kwartiertje gefikst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig