Broodje tonijnburger met aardappel en wortelsalade
Voor dit broodje tonijnburger maak je de burgers helemaal zelf met tonijn uit blik en kikkererwten: goedkoop én lekker voedzaam! Maak de maaltijd compleet met gebakken aardappeltjes en een frisse wortelsalade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, snijd elk in 8 parten en schep om met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en knapperig. Schep halverwege om.
Giet ondertussen de tonijn af, vang de olie op. Snijd de uien in kwarten. Doe de ui, knoflook en de helft van de selderij in het hakmolentje en maal grof. Schep het mengsel in een mengkom.
Doe de bevroren kikkererwten in het hakmolentje en maal met korte pulsen grof. Voeg de gemalen kikkererwten, de tonijn, het ei en de bloem toe aan het uimengsel. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er 4 burgers van, leg op een bord en laat in de koelkast rusten tot gebruik.
Schil ondertussen de penen en snijd julienne. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd julienne. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Meng de yoghurt, de rest van de selderij, peper en eventueel zout tot een dressing en schep om met de ijsbergsla, peen en komkommer julienne.
Verhit de tonijnolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de visburgers 7-9 min. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes open en beleg met ¼ van de salade. Leg de visburgers erop. Serveer met de rest van de salade en de aardappelpartjes.
Broodje tonijnburger met aardappel en wortelsalade
Voor dit broodje tonijnburger maak je de burgers helemaal zelf met tonijn uit blik en kikkererwten: goedkoop én lekker voedzaam! Maak de maaltijd compleet met gebakken aardappeltjes en een frisse wortelsalade.
hoofdgerecht
null personen
615 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, snijd elk in 8 parten en schep om met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en knapperig. Schep halverwege om.
Giet ondertussen de tonijn af, vang de olie op. Snijd de uien in kwarten. Doe de ui, knoflook en de helft van de selderij in het hakmolentje en maal grof. Schep het mengsel in een mengkom.
Doe de bevroren kikkererwten in het hakmolentje en maal met korte pulsen grof. Voeg de gemalen kikkererwten, de tonijn, het ei en de bloem toe aan het uimengsel. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er 4 burgers van, leg op een bord en laat in de koelkast rusten tot gebruik.
Schil ondertussen de penen en snijd julienne. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd julienne. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Meng de yoghurt, de rest van de selderij, peper en eventueel zout tot een dressing en schep om met de ijsbergsla, peen en komkommer julienne.
Verhit de tonijnolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de visburgers 7-9 min. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes open en beleg met ¼ van de salade. Leg de visburgers erop. Serveer met de rest van de salade en de aardappelpartjes.
combinatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g iets kruimige aardappelen
1 el zonnebloemolie
160 g tonijn in zonnebloemolie
100 g rode uien
1 teen knoflook
5 g verse selderij
150 g diepvries kikkererwten
1 middelgroot ei
3 el tarwebloem
300 g winterpenen
1 komkommer
½ krop ijsbergsla
100 g yoghurt Griekse stijl 0%
4 extra lang lekker witte bollen
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen