Geroosterde aardappeltjes met gegrilde kipdij en koolsla
De dipsaus met skyr, gepofte knoflook en komkommer maakt deze kip, kool en ovengeroosterde aardappels helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de knoflook, besprenkel met een ½ el olie (per 4 personen), bestrooi met peper. Verpak de bol in aluminiumfolie. Boen de aardappelen schoon, snijd in de lengte in partjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi eventueel met zout. Leg de knoflook erbij en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep de aardappelen halverwege om. Neem na 30 min. de knoflook eruit.
Halveer ondertussen de spitskool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijk reepjes. Rasp de halve komkommer en snijd de selderij fijn. Meng de helft van de selderij met een ½ el olie (per 4 personen), de helft van de skyr, de komkommer en azijn en breng op smaak met peper. Schep om met de spitskool.
Wip met een mes de tenen knoflook uit de bol. Doe met de rest van de skyr en selderij in een hoge beker en pureer. Breng de saus op smaak met peper.
Halveer de kipdijfilet, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Verdeel alles over 4 borden en serveer met de knoflookyoghurt.
Geroosterde aardappeltjes met gegrilde kipdij en koolsla
De dipsaus met skyr, gepofte knoflook en komkommer maakt deze kip, kool en ovengeroosterde aardappels helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de knoflook, besprenkel met een ½ el olie (per 4 personen), bestrooi met peper. Verpak de bol in aluminiumfolie. Boen de aardappelen schoon, snijd in de lengte in partjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi eventueel met zout. Leg de knoflook erbij en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep de aardappelen halverwege om. Neem na 30 min. de knoflook eruit.
Halveer ondertussen de spitskool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijk reepjes. Rasp de halve komkommer en snijd de selderij fijn. Meng de helft van de selderij met een ½ el olie (per 4 personen), de helft van de skyr, de komkommer en azijn en breng op smaak met peper. Schep om met de spitskool.
Wip met een mes de tenen knoflook uit de bol. Doe met de rest van de skyr en selderij in een hoge beker en pureer. Breng de saus op smaak met peper.
Halveer de kipdijfilet, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.
Verdeel alles over 4 borden en serveer met de knoflookyoghurt.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bol knoflook
4½ el zonnebloemolie
1 kg iets kruimige aardappel
600 g spitskolen
½ komkommer
20 g verse selderij
250 g yoghurt Griekse stijl
2 el natuurazijn
390 g kipdijfilet
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
grillpan