Tunamelt met gebakken aardappeltjes van London Loy
bewaar
bewaar

Tunamelt met gebakken aardappeltjes van London Loy

Blikje tonijn in de voorraadkast? Maak dan eens deze snelle tunamelt met gebakken aardappeltjes naar recept van London Loy! Liever vega? Gebruik dan plantaardige tonijn.

15 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Giet de tonijn af, vang de olie op. Verhit 3 el tonijnolie (per 4 personen) in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes in 12 min. goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen ½ ui in halve ringen. Bak de laatste 5 min. mee.

Spoel ondertussen de kidneybonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de cherrytomaten, snipper de rest van de ui en snijd de peterselie grof.

Verdeel de kidneybonen, tomaten, tonijn en cheddar over de aardappelschijfjes. Voeg water toe langs de rand van de pan. Laat de kaas 2 min. smelten met de deksel op de pan.

Bestrooi de tuna melt met de gesnipperde ui en de peterselie. Serveer direct.

vegatipVervang de tonijn door plantaardige tonijn; daarmee is het gerecht niet meer glutenvrij.
bereidingstipGeen deksel voor de pan? Dek ’m dan af met aluminiumfolie.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tunamelt met gebakken aardappeltjes van London Loy

Blikje tonijn in de voorraadkast? Maak dan eens deze snelle tunamelt met gebakken aardappeltjes naar recept van London Loy! Liever vega? Gebruik dan plantaardige tonijn.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig