Rijkgevulde groentesoep met volkorenpasta van London Loy
Een soep boordevol groente die binnen 20 min op tafel staat met als extra pluspunt dat er meestal wel iets overblijft voor lunch de volgende dag. Deze rijkgevulde groentesoep met volkorenpasta voldoet precies aan die omschrijving.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de kikkererwten uitlekken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kikkererwten ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een (soep)pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min., schep af en toe om. Voeg de soepgroente toe en bak nog 2 min. mee. Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. Voeg de penne toe en kook mee volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spinazie 5 min. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm, voeg toe aan de soep en kook de laatste 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de spinazie en de soep over diepe borden en bestrooi met de knapperige kikkererwten en de peterselie.
Rijkgevulde groentesoep met volkorenpasta van London Loy
Een soep boordevol groente die binnen 20 min op tafel staat met als extra pluspunt dat er meestal wel iets overblijft voor lunch de volgende dag. Deze rijkgevulde groentesoep met volkorenpasta voldoet precies aan die omschrijving.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de kikkererwten uitlekken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kikkererwten ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een (soep)pan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min., schep af en toe om. Voeg de soepgroente toe en bak nog 2 min. mee. Voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. Voeg de penne toe en kook mee volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spinazie 5 min. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm, voeg toe aan de soep en kook de laatste 4 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de spinazie en de soep over diepe borden en bestrooi met de knapperige kikkererwten en de peterselie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g kikkererwten in blik
4 el milde olijfolie
150 g gesneden uien
400 g basis soepgroente
2 l kokend water
2 groentebouillontablet
300 g mini penne volkoren
400 g verse spinazie
15 g verse peterselie
1 courgette
Dit heb je nodig
bakpapier (30 x 30 cm)