Romige rijst met gebraden kip en broccoli van London Loy
Heb je nog broccoli in de diepvries? Maak dan deze romige rijst met gebraken kip en broccoli van London Loy! Je kunt de kip ook vervangen door een vegetarisch alternatief.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kippendijen in een kom met ¼ van de olie, de knoflookpoeder, baharat en peper. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng in een kom de broccoliroosjes met ⅓ olie, peper en eventueel zout. Verdeel de broccoli over de andere helft van de bakplaat, naast de kip, en bak ca. 25 min. in de oven.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de rest van de olie op middelhoog vuur in een hapjespan. Fruit de ui 2 min. Voeg de rijst toe en verkruimel het bouillonblokje erover, bak 3 min. Voeg de slagroom en het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Laat 10-12 min. op laag vuur koken.
Spoel de mais in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de boter en mais toe aan de rijst en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de romige rijst over de borden en verdeel de broccoli en kip erover. Serveer direct.
Romige rijst met gebraden kip en broccoli van London Loy
Heb je nog broccoli in de diepvries? Maak dan deze romige rijst met gebraken kip en broccoli van London Loy! Je kunt de kip ook vervangen door een vegetarisch alternatief.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kippendijen in een kom met ¼ van de olie, de knoflookpoeder, baharat en peper. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng in een kom de broccoliroosjes met ⅓ olie, peper en eventueel zout. Verdeel de broccoli over de andere helft van de bakplaat, naast de kip, en bak ca. 25 min. in de oven.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de rest van de olie op middelhoog vuur in een hapjespan. Fruit de ui 2 min. Voeg de rijst toe en verkruimel het bouillonblokje erover, bak 3 min. Voeg de slagroom en het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Laat 10-12 min. op laag vuur koken.
Spoel de mais in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de boter en mais toe aan de rijst en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de romige rijst over de borden en verdeel de broccoli en kip erover. Serveer direct.
bewaartip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
365 g biologische kipdijfilet
4 el milde olijfolie
½ el knoflookpoeder
½ el baharat
400 g biologische broccoliroosjes
1 middelgrote ui
300 g biologische witte rijst
1 kippenbouillonblokje
250 ml biologische verse slagroom
300 ml water
340 g AH Biologisch maiskorrels
50 g biologische ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
bakpapier