Romige kippensoep met prei en aardappel
Geen heldere, maar romige kippensoep dankzij slagroom. Extra vullend met prei en aardappel. Daar knap je gegarandeerd van op!
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de preien in dunne ringen, was ze en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de kip met de ui 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de prei en aardappel toe en bak 3 min. mee.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer.
Romige kippensoep met prei en aardappel
Geen heldere, maar romige kippensoep dankzij slagroom. Extra vullend met prei en aardappel. Daar knap je gegarandeerd van op!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de preien in dunne ringen, was ze en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de olie in een soeppan en bak de kip met de ui 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de prei en aardappel toe en bak 3 min. mee.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
195 g kipdijfilet
2 middelgrote uien
2 preien
500 g vastkokende aardappelen
3 el milde olijfolie
1½ l kraanwater
2 kippenbouillonblokjes
200 g verse slagroom
Dit heb je nodig
soeppan