Romige kippensoep met prei en aardappel
bewaar
bewaar

Romige kippensoep met prei en aardappel

Geen heldere, maar romige kippensoep dankzij slagroom. Extra vullend met prei en aardappel. Daar knap je gegarandeerd van op!

20 min. bereiden / 20 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de preien in dunne ringen, was ze en laat uitlekken in een vergiet. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.

Verhit de olie in een soeppan en bak de kip met de ui 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de prei en aardappel toe en bak 3 min. mee.

Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 min. op laag vuur koken met het deksel op de pan.

Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer.

combinatietipLekker met geroosterd brood en een groene salade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige kippensoep met prei en aardappel

Geen heldere, maar romige kippensoep dankzij slagroom. Extra vullend met prei en aardappel. Daar knap je gegarandeerd van op!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig