Crostini met pittige boters
bewaar
bewaar

Crostini met pittige boters

Knapperige, dunne broodjes met een milde kick van ’nduja en gochujang. Deze crostini met pittige boters wil je proeven!

10 min. bereiden / 7 min. oventijd / 10 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 24 dunne plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in 5-7 min. lichtbruin en knapperig.

Mix ondertussen ½ van de boter met de ’nduja en honing in de keukenmachine luchtig en egaal. Schep in een schaaltje, dek af en zet in de koelkast.

Mix in een schone keukenmachine de rest van de boter met de gochujang luchtig en egaal. Laat de boters minimaal 10 min. opstijven in de koelkast.

Snijd de blaadjes sla in dunne reepjes. Besmeer de helft van de crostini met elk 1 tl ’ndujaboter en de andere helft met elk 1 tl gochujangboter. Verdeel de reepjes sla erover.

bewaartipJe kunt de boters 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 1 uur op kamertemperatuur komen.
resttipVan beide boters houd je wat over: lekker op een sandwich of door rijst.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crostini met pittige boters

Knapperige, dunne broodjes met een milde kick van ’nduja en gochujang. Deze crostini met pittige boters wil je proeven!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig