Crostini met appel en worst
bewaar
bewaar

Crostini met appel en worst

Beleg je stokbrood-hapjes eens met gebakken appel en (vega)worst. Een echt smaakbommetje.

20 min. bereiden / 5 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 16 plakken (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅔ van de olie. Rooster in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Verwijder het vel van de worsten en breek de worst in grove stukken.

Verhit de rest van de olie en de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de worst en het venkelzaad toe, breek de worst met een houten lepel in kleine stukjes en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de appel toe en bak nog 3 min.

Breng het mengsel op smaak met de azijn, peper en zout en verdeel over de plakken stokbrood.

variatietipLiever wijn? Lekker met Fantini Montepulciano d’Abruzzo.
vegatipVervang de braadworst door 185 g vegetarische worst, snijd deze in plakjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Crostini met appel en worst

Beleg je stokbrood-hapjes eens met gebakken appel en (vega)worst. Een echt smaakbommetje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig