Crostini met appel en worst
Beleg je stokbrood-hapjes eens met gebakken appel en (vega)worst. Een echt smaakbommetje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 16 plakken (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅔ van de olie. Rooster in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Verwijder het vel van de worsten en breek de worst in grove stukken.
Verhit de rest van de olie en de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de worst en het venkelzaad toe, breek de worst met een houten lepel in kleine stukjes en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de appel toe en bak nog 3 min.
Breng het mengsel op smaak met de azijn, peper en zout en verdeel over de plakken stokbrood.
Crostini met appel en worst
Beleg je stokbrood-hapjes eens met gebakken appel en (vega)worst. Een echt smaakbommetje.
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 16 plakken (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅔ van de olie. Rooster in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Verwijder het vel van de worsten en breek de worst in grove stukken.
Verhit de rest van de olie en de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de worst en het venkelzaad toe, breek de worst met een houten lepel in kleine stukjes en bak al omscheppend 5 min. mee. Voeg de appel toe en bak nog 3 min.
Breng het mengsel op smaak met de azijn, peper en zout en verdeel over de plakken stokbrood.
variatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vers stokbrood
3 el milde olijfolie
1 rode ui
1 jonagold appel
2 varkensbraadworsten
25 g ongezouten roomboter
1 tl venkelzaad
1 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
bakpapier