Bladerdeeghapjes met worst- en appelvulling
Bladerdeeghapjes zijn altijd een goed idee! Combineer deze winterse variant met worst, venkelzaad en frisse appel en een bokbiertje. Het perfecte borrelhapje.
Aan de slag
Verwijder het vel van de worst, doe het vlees in een kom en meng met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 6 balletjes (per 6 stuks) van.
Maak 6 bladerdeegbakjes (per 6 stuks) t/m stap 2 van het basisrecept. Verwijder papier en blindbakvulling. Vul elk bakje met een worstballetje en bak ze nog ca. 10 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de citroen en pers de helft uit. Halveer de appels en snijd de helften incl. klokhuis met de mandoline in de lengte in plakjes van 1 mm dik. Doe in een kom, meng er voorzichtig het citroensap door en schenk er het kokende water over. Laat 3 min. staan en giet af in een zeef.
Maak 3 gelijke rijen met appelplakjes op een werkvlak. Zorg dat de plakjes met de ronde schilkant naar één kant liggen en elkaar steeds overlappen. Rol de rij appelplakjes op tot een roos.
Neem de bladerdeegbakjes uit de oven, plaats in elk bakje een appelroos en bak nog ca. 5 min. in het midden van de oven tot lichtbruin. Serveer lauwwarm.
Bladerdeeghapjes met worst- en appelvulling
Bladerdeeghapjes zijn altijd een goed idee! Combineer deze winterse variant met worst, venkelzaad en frisse appel en een bokbiertje. Het perfecte borrelhapje.
null porties
160 kcal
10 min. bereiden
27 min. oventijd
Aan de slag
Verwijder het vel van de worst, doe het vlees in een kom en meng met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 6 balletjes (per 6 stuks) van.
Maak 6 bladerdeegbakjes (per 6 stuks) t/m stap 2 van het basisrecept. Verwijder papier en blindbakvulling. Vul elk bakje met een worstballetje en bak ze nog ca. 10 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de citroen en pers de helft uit. Halveer de appels en snijd de helften incl. klokhuis met de mandoline in de lengte in plakjes van 1 mm dik. Doe in een kom, meng er voorzichtig het citroensap door en schenk er het kokende water over. Laat 3 min. staan en giet af in een zeef.
Maak 3 gelijke rijen met appelplakjes op een werkvlak. Zorg dat de plakjes met de ronde schilkant naar één kant liggen en elkaar steeds overlappen. Rol de rij appelplakjes op tot een roos.
Neem de bladerdeegbakjes uit de oven, plaats in elk bakje een appelroos en bak nog ca. 5 min. in het midden van de oven tot lichtbruin. Serveer lauwwarm.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 varkensbraadworst
1 tl venkelzaad
½ citroen
2 friszure appels
1 l kokend water
Dit heb je nodig
mandoline
zeef