Kippenleverspread op crostini
bewaar
bewaar

Kippenleverspread op crostini

50 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Bleekselderij in kleine blokjes snijden, blad fijnsnijden. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en blokjes bleekselderij, sjalot, bospeen en tijm 10 min. zachtjes bakken, van vuur nemen en laten afkoelen. Kippenlevers schoonmaken, droogdeppen en met zout en peper bestrooien. In koekenpan 1 el olie verhitten en kippenlevers op hoog vuur al omscheppend 5 min. roerbakken. Cognac erbij schenken en laten verdampen. In keukenmachine of met staafmixer kippenlevers met boter grof pureren, door machine (met pulseknop) steeds kort te laten draaien. Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom groenten, peterselie, bleekselderijblad en leverpuree door elkaar scheppen. Spread pittig op smaak brengen met zout en peper. Knoflook door rest van olie scheppen. Stokbrood schuin in plakken snijden, sneetjes dun met knoflookolie bestrijken. Sneetjes in oven lichtbruin roosteren. Crostini dik met leverspread bestrijken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kippenleverspread op crostini

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig