Kalkoenrollade-krans met salie en ui-stuffing
bewaar
bewaar

Kalkoenrollade-krans met salie en ui-stuffing

Het brood, de pancetta en salie worden eerst geroosterd zodat ze lekker knapperig de vulling ingaan. Heerlijk met de friszoete cranberrysaus. Deze kalkoenrollade-krans met salie en ui-stuffing wil je.

30 min. bereiden / 52 min. oventijd / 10 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de ciabattina in stukjes van 1 cm, verdeel over ⅓ van een bakplaat en besprenkel met ⅖ van de olie. Verdeel de pancetta en de blaadjes van de salie over het andere deel. Rooster 10-12 min. tot alles knapperig is.

Snijd ondertussen de bleekselderij in blokjes van een ½ cm, snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅖ van de olie in een koekenpan en bak de selderij en ui 7 min. op middelhoog vuur, roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de knoflook toe en bak nog 3 min. mee.

Leg een stuk bakpapier op de kalkoenschnitzels en druk het vlees met de achterkant van een pan plat, tot een dikte van 1 cm. Leg de schnitzels 1 cm overlappend als een grote lap naast elkaar, zodat je een vierkant krijgt (van 23 x 23 cm).

Haal de ciabattina, pancetta en salie uit de oven. Bewaar de helft van de blaadjes salie en schep de rest met het brood en de pancetta door het ui selderijmengsel. Kneed en meng alles goed tot een plakkerig mengsel.

Verdeel de vulling over de kalkoen, maar laat rondom 1 cm vrij. Rol de rollade stevig op en bind op met keukentouw: bind 4 stukjes touw vast in de breedte en 1 stuk in de lengte. Bestrijk met de rest van de olie.

Leg de rollade in de braadslee. Dek af met aluminiumfolie en braad in ca. 40 min. gaar in de oven. Verwijder na 30 min. de folie.

Breng ondertussen de cranberry’s met de kaneel, de basterdsuiker en het water in een steelpan aan de kook. Laat 10-15 min. zachtjes koken en iets indikken. Haal de kalkoenrollade uit de oven. Laat, afgedekt met aluminiumfolie, 10 min. rusten.

Snijd de rollade in 10-12 plakken (per rollade). Verdeel de cranberrysaus in een cirkel over een grote platte schaal. Leg daar de plakken rollade op en verdeel de blaadjes salie erover.

bewaartipJe kunt de rollade 1 dag van tevoren maken. Bewaar ongesneden en goed verpakt in de koelkast. De saus kun je 3 dagen van tevoren maken.
biertipBrasserie Caulier Paix Dieu Triple. Smaak: blond en krachtig (10%). Herkomst: België. Fruitig en kruidig, met een lekkere bite. Mooi bij de kalkoenrollade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoenrollade-krans met salie en ui-stuffing

Het brood, de pancetta en salie worden eerst geroosterd zodat ze lekker knapperig de vulling ingaan. Heerlijk met de friszoete cranberrysaus. Deze kalkoenrollade-krans met salie en ui-stuffing wil je.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig