Mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos
bewaar
bewaar

Mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos

Stoofpeer en friszoete framboos: als er 2 soorten fruit goed te combineren zijn met chocolade, zijn deze het wel. Maak er deze mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos van!

20 min. bereiden / 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Hak de chocolade grof. Doe ⅗ in een vuurvaste kom en smelt au bain-marie. Haal van het vuur, voeg ⅕ van de chocolade toe en roer door tot alles is gesmolten.

Knip 8 rondjes (per 8 personen) van Ø 12 cm uit het bakpapier. Verdeel de chocolade met de achterkant van een lepel in een rondje van Ø 8 cm over het bakpapier. Laat 5 min. staan en vouw samen met het bakpapier tot een taco. Zet tussen de holten van een omgedraaide muffinvorm en laat in 30 min. hard worden in de koelkast.

Doe ondertussen de peertjes in de hoge beker en pureer glad. Roer de mascarpone erdoor en schep in de spuitzak.

Spuit de stoofperenroom in de taco’s en garneer met de frambozen, gouden parels en de rest van de chocolade.

serveertipSpuit een toefje room op een schaal en zet de taco erop. Zo blijft-ie beter staan.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos

Stoofpeer en friszoete framboos: als er 2 soorten fruit goed te combineren zijn met chocolade, zijn deze het wel. Maak er deze mini-chocoladetaco met stoofpeer en framboos van!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig