Mandarijnbavarois met suikerspin van London Loy
bewaar
bewaar

Mandarijnbavarois met suikerspin van London Loy

Met de prachtige kleur steelt deze bavarois de show op tafel. En dan te bedenken dat het met fruit is gemaakt. Een spectaculair makkelijk kerstdessert.

20 min. bereiden / 4 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Week de gelatine in koud water. Boen schoon en rasp ondertussen de oranje schil van 3 mandarijnen en de groene schil van de limoenen. Pers 4 mandarijnen en de limoenen uit. Doe het sap en de kristalsuiker in een klein steelpannetje en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Laat 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en roer de gelatine erdoor. Laat het mengsel volledig afkoelen.

Klop de slagroom lobbig en spatel het sapmengsel en het rasp erdoor. Schenk het bavaroismengsel in de kransvorm en laat 4 uur opstijven in de koelkast.

Snijd de overgebleven mandarijn met schil in mooie partjes. Haal de bavarois uit de koelkast en keer om op een serveerschaal. Doop de onderkant van de schaal kort in wat warm water als de bavarois niet direct loskomt.

Garneer met plukken suikerspin, mandarijnpartjes en gouden parels.

bewaartipJe kunt de bavarois 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mandarijnbavarois met suikerspin van London Loy

Met de prachtige kleur steelt deze bavarois de show op tafel. En dan te bedenken dat het met fruit is gemaakt. Een spectaculair makkelijk kerstdessert.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig