Mandarijnbavarois met suikerspin van London Loy
Met de prachtige kleur steelt deze bavarois de show op tafel. En dan te bedenken dat het met fruit is gemaakt. Een spectaculair makkelijk kerstdessert.
Aan de slag
Week de gelatine in koud water. Boen schoon en rasp ondertussen de oranje schil van 3 mandarijnen en de groene schil van de limoenen. Pers 4 mandarijnen en de limoenen uit. Doe het sap en de kristalsuiker in een klein steelpannetje en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Laat 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en roer de gelatine erdoor. Laat het mengsel volledig afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel het sapmengsel en het rasp erdoor. Schenk het bavaroismengsel in de kransvorm en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de overgebleven mandarijn met schil in mooie partjes. Haal de bavarois uit de koelkast en keer om op een serveerschaal. Doop de onderkant van de schaal kort in wat warm water als de bavarois niet direct loskomt.
Garneer met plukken suikerspin, mandarijnpartjes en gouden parels.
Mandarijnbavarois met suikerspin van London Loy
Met de prachtige kleur steelt deze bavarois de show op tafel. En dan te bedenken dat het met fruit is gemaakt. Een spectaculair makkelijk kerstdessert.
nagerecht
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Week de gelatine in koud water. Boen schoon en rasp ondertussen de oranje schil van 3 mandarijnen en de groene schil van de limoenen. Pers 4 mandarijnen en de limoenen uit. Doe het sap en de kristalsuiker in een klein steelpannetje en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Laat 5 min. zachtjes koken. Haal van het vuur en roer de gelatine erdoor. Laat het mengsel volledig afkoelen.
Klop de slagroom lobbig en spatel het sapmengsel en het rasp erdoor. Schenk het bavaroismengsel in de kransvorm en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de overgebleven mandarijn met schil in mooie partjes. Haal de bavarois uit de koelkast en keer om op een serveerschaal. Doop de onderkant van de schaal kort in wat warm water als de bavarois niet direct loskomt.
Garneer met plukken suikerspin, mandarijnpartjes en gouden parels.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
5 mandarijnen
2 limoenen
60 g kristalsuiker
250 ml slagroom
1 beker gouden suikerspin
1 el AH Excellent gouden parels
Dit heb je nodig
siliconen kransvorm L (Ø 24 cm)