Gevulde hele kip met truffel van London Loy
Het aardse van de truffel met het sappige van de kip en het krokant gebakken velletje is samen een heel mooi smaakpalet.
Aan de slag
Snijd de pancetta in stukjes van 1 cm. Snijd het brood in blokjes van een ½ cm. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de pancetta in 1-2 min. lichtbruin en knapperig. Schep uit de pan op een bord met keukenpapier, laat het vet in de pan.
Voeg de blokjes brood en tenen knoflook toe aan de pan en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Voeg de helft van de tapenade en de gebakken pancetta toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de helft van de geklaarde boter in een kleine steelpan. Haal van het vuur en roer de goudpoeder erdoor. Meng de rest van de boter met de rest van de tapenade, peper en eventueel zout. Smeer de kip, tussen de huid en het vlees, in met de truffelboter. Vul de holte van de kip met het broodmengsel. Bestrijk de buitenkant van de kip met de bakkwast rondom met ¼ van de gouden boter.
Meng het vrijgekomen bakvocht met de rest van de gouden boter en bestrijk de kip er rondom mee.
Leg de kip met de borst naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven. Smeer de bovenkant van de kip na ca. 30 min. in met ¼ van de gouden boter en rooster nog ca. 30 min. Draai de kip om, smeer in met ¼ van de gouden boter en rooster nog ca. 15 min. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt. Haal de kip uit de oven en laat 10 min. rusten onder een stuk aluminiumfolie.
Meng het vrijgekomen bakvocht met de rest van de gouden boter en bestrijk de kip er rondom mee.
Gevulde hele kip met truffel van London Loy
Het aardse van de truffel met het sappige van de kip en het krokant gebakken velletje is samen een heel mooi smaakpalet.
hoofdgerecht
null personen
880 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de pancetta in stukjes van 1 cm. Snijd het brood in blokjes van een ½ cm. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de pancetta in 1-2 min. lichtbruin en knapperig. Schep uit de pan op een bord met keukenpapier, laat het vet in de pan.
Voeg de blokjes brood en tenen knoflook toe aan de pan en bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om. Voeg de helft van de tapenade en de gebakken pancetta toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de helft van de geklaarde boter in een kleine steelpan. Haal van het vuur en roer de goudpoeder erdoor. Meng de rest van de boter met de rest van de tapenade, peper en eventueel zout. Smeer de kip, tussen de huid en het vlees, in met de truffelboter. Vul de holte van de kip met het broodmengsel. Bestrijk de buitenkant van de kip met de bakkwast rondom met ¼ van de gouden boter.
Meng het vrijgekomen bakvocht met de rest van de gouden boter en bestrijk de kip er rondom mee.
Leg de kip met de borst naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven. Smeer de bovenkant van de kip na ca. 30 min. in met ¼ van de gouden boter en rooster nog ca. 30 min. Draai de kip om, smeer in met ¼ van de gouden boter en rooster nog ca. 15 min. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt. Haal de kip uit de oven en laat 10 min. rusten onder een stuk aluminiumfolie.
Meng het vrijgekomen bakvocht met de rest van de gouden boter en bestrijk de kip er rondom mee.
serveertip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g pancetta
4 sneetjes wit casinobrood
4 tenen knoflook
3 el paddenstoelen-truffeltapenade
100 g geklaarde boter
2 tl gold glitter dust
1 hele kip
Dit heb je nodig
bakkwast
bakpapier