Pasta met truffel
Deze truffelpasta is een sprookje aan tafel. Niet in het minst door de eidooiers, die je eerst pekelt, dan in de oven bakt, vervolgens bespuit met goudspray en pas aan tafel over de tagliatelle raspt. Pure magie!
Aan de slag
Meng het zout en de suiker en doe de helft in de ovenschaal. Maak er met een ei een kuiltje per persoon in met 3 cm tussenruimte. Splits de eieren (het eiwit gebruik je niet). Leg in elk kuiltje voorzichtig een eidooier. Bestrooi de eidooiers voorzichtig met de rest van het zoutmengsel, ze moeten helemaal bedekt zijn. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie, maar laat een hoekje open zodat het kan luchten. Laat minimaal 4 dagen in de koelkast staan (pekelen).
Verwarm de oven voor op 65 °C. Haal de eidooiers voorzichtig met een lepel uit het zoutmengsel en spoel het overtollige zoutmengsel onder langzaam stromend koud water af. Droog de eidooiers 2 uur op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Keer halverwege. Laat volledig afkoelen en bespuit dan rondom met de goudspray. Bewaar in een afsluitbare doos in de koelkast.
Snipper de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de slagroom toe, roer door en breng aan de kook. Laat de saus 2 min. inkoken. Voeg de truffeltapenade en tagliatelle met een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tagliatelle in mooie nestjes over de borden en serveer direct. Serveer de gouden eidooiers er op een apart schoteltje bij. Rasp de eidooiers met een fijne rasp over de pasta.
Pasta met truffel
Deze truffelpasta is een sprookje aan tafel. Niet in het minst door de eidooiers, die je eerst pekelt, dan in de oven bakt, vervolgens bespuit met goudspray en pas aan tafel over de tagliatelle raspt. Pure magie!
voorgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
5000 min. wachten
120 min. oventijd
Aan de slag
Meng het zout en de suiker en doe de helft in de ovenschaal. Maak er met een ei een kuiltje per persoon in met 3 cm tussenruimte. Splits de eieren (het eiwit gebruik je niet). Leg in elk kuiltje voorzichtig een eidooier. Bestrooi de eidooiers voorzichtig met de rest van het zoutmengsel, ze moeten helemaal bedekt zijn. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie, maar laat een hoekje open zodat het kan luchten. Laat minimaal 4 dagen in de koelkast staan (pekelen).
Verwarm de oven voor op 65 °C. Haal de eidooiers voorzichtig met een lepel uit het zoutmengsel en spoel het overtollige zoutmengsel onder langzaam stromend koud water af. Droog de eidooiers 2 uur op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Keer halverwege. Laat volledig afkoelen en bespuit dan rondom met de goudspray. Bewaar in een afsluitbare doos in de koelkast.
Snipper de sjalot fijn en snijd de knoflook fijn. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de slagroom toe, roer door en breng aan de kook. Laat de saus 2 min. inkoken. Voeg de truffeltapenade en tagliatelle met een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de tagliatelle in mooie nestjes over de borden en serveer direct. Serveer de gouden eidooiers er op een apart schoteltje bij. Rasp de eidooiers met een fijne rasp over de pasta.
variatietip:
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
wijntip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zout
250 g fijne kristalsuiker
4 middelgrote scharreleieren
1 flesje gold glitterspray
1 sjalot
1 teen knoflook
250 g verse tagliatelle
50 g ongezouten roomboter
250 ml verse slagroom
1 el truffeltapenade
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)
vershoudfolie
bakpapier
fijne rasp