Tagliatelle met gegrilde koningsoesterzwam en zongedroogde-tomatensaus van London Loy
De lichtpittige tomatensaus, het romige van de pasta en het heerlijke hartige van de paddenstoel is heel lekker met elkaar.
Aan de slag
Giet de zongedroogde tomaten af, bewaar 4 el olie (per 4 personen), de rest gebruik je niet. Halveer de koningsoesterzwammen in de lengte. Snijd ze aan de platte kant kruislings in, zodat je een ruitjespatroon krijgt. Schep om met ¼ van de tomatenolie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan op hoog vuur zonder olie of boter en gril de koningsoesterzwam 5 min. Keer halverwege.
Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Snijd de tomaat in blokjes, doe met de zongedroogde tomaten in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijne saus. Spuit de peterselieblaadjes goud met de glitterspray.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de helft van de bewaarde olie.
Verwarm ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de tomatensaus 3-4 min. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de tomatensaus in het midden van de borden en maak met de achterkant van een lepel een mooi rondje. Verdeel de tagliatelle in nestjes over de borden en leg op elk nestje 2 stukjes koningsoesterzwam, met het ruitpatroon naar boven. Garneer met de gouden peterselieblaadjes.
Tagliatelle met gegrilde koningsoesterzwam en zongedroogde-tomatensaus van London Loy
De lichtpittige tomatensaus, het romige van de pasta en het heerlijke hartige van de paddenstoel is heel lekker met elkaar.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Giet de zongedroogde tomaten af, bewaar 4 el olie (per 4 personen), de rest gebruik je niet. Halveer de koningsoesterzwammen in de lengte. Snijd ze aan de platte kant kruislings in, zodat je een ruitjespatroon krijgt. Schep om met ¼ van de tomatenolie, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan op hoog vuur zonder olie of boter en gril de koningsoesterzwam 5 min. Keer halverwege.
Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Snijd de tomaat in blokjes, doe met de zongedroogde tomaten in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een fijne saus. Spuit de peterselieblaadjes goud met de glitterspray.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de helft van de bewaarde olie.
Verwarm ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm de tomatensaus 3-4 min. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de tomatensaus in het midden van de borden en maak met de achterkant van een lepel een mooi rondje. Verdeel de tagliatelle in nestjes over de borden en leg op elk nestje 2 stukjes koningsoesterzwam, met het ruitpatroon naar boven. Garneer met de gouden peterselieblaadjes.
bewaartip:
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
295 semi-zongedroogde tomaten
140 g koningsoesterzwammen
1 tomaat
5 g verse peterselie
1 flesje gold glitterspray
250 g verse tagliatelle
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer met hakmolen