Maaltijdsalade met gegrilde courgette en tomaten van London Loy
Eenpansgenot op de camping: deze originele maaltijdsalade met gegrilde courgette en burrata.
Aan de slag
Giet de tomaten af, vang de olie op en halveer de tomaten. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd de helften in schuine plakken van 1 cm. Schep de courgette om met 1½ el (per 4 personen) olie van de tomaten.
Breek de pan de ajo elk in 4-6 stukken en doe in een grote mengkom. Snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook, balsamicoazijn en rest van de olie van de tomaten tot een vinaigrette. Meng ¼ van de balsamicovinaigrette door de pan de ajo, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat marineren tot gebruik.
Steek ondertussen de barbecue aan en gril de courgetteplakken 3-5 min. Keer halverwege. Hak ondertussen de amandelen grof, laat de olijven uitlekken en snijd het basilicum grof.
Meng ¼ van de vinaigrette, de tomaten, olijven, gegrilde courgette, helft van de amandelen, het basilicum en de sla door het gemarineerde brood. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de salade over een grote schaal en leg de burrata erop. Bestrooi met de rest van de amandelen.
Maaltijdsalade met gegrilde courgette en tomaten van London Loy
Eenpansgenot op de camping: deze originele maaltijdsalade met gegrilde courgette en burrata.
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Giet de tomaten af, vang de olie op en halveer de tomaten. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd de helften in schuine plakken van 1 cm. Schep de courgette om met 1½ el (per 4 personen) olie van de tomaten.
Breek de pan de ajo elk in 4-6 stukken en doe in een grote mengkom. Snijd de knoflook fijn. Meng de knoflook, balsamicoazijn en rest van de olie van de tomaten tot een vinaigrette. Meng ¼ van de balsamicovinaigrette door de pan de ajo, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat marineren tot gebruik.
Steek ondertussen de barbecue aan en gril de courgetteplakken 3-5 min. Keer halverwege. Hak ondertussen de amandelen grof, laat de olijven uitlekken en snijd het basilicum grof.
Meng ¼ van de vinaigrette, de tomaten, olijven, gegrilde courgette, helft van de amandelen, het basilicum en de sla door het gemarineerde brood. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de salade over een grote schaal en leg de burrata erop. Bestrooi met de rest van de amandelen.
bewaartip:
bereidingstip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
295 g semi-zongedroogde tomaten
650 g courgette
160 g pan de ajo knoflooktoast
4 tenen knoflook
6 el balsamicoazijn
2 el geroosterde amandelen
130 g biologische kalamata-olijven
15 g basilicum
100 g krulslamelange
2 bollen burrata
Dit heb je nodig
barbecue