Hele kip met srirachamayo
Door de kip in te smeren met mayonaise krijgt die een mooi goudbruin en krokant velletje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat ondertussen de kip op kamertemperatuur komen. Als het temperatuurverschil niet zo groot is, blijft het vlees malser in de oven.
Meng de mayonaise met de srirachasaus. Bestrijk de kip met behulp van het bakkwastje rondom met de srirachamayo.
Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal. Het borstvlees wordt het eerst droog, omdat dat het minste vet bevat, en wordt minder droog als het niet steeds naar boven gekeerd ligt.
Rooster de kip ca.1 uur en 5min. in de oven. Draai na 35 min. om en rooster nog 30 min. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de kip. De kip is gaar als je met een scherp mes tussen het lijf en een poot prikt en er helder vocht uitkomt.
Hele kip met srirachamayo
Door de kip in te smeren met mayonaise krijgt die een mooi goudbruin en krokant velletje.
hoofdgerecht
null personen
380 kcal
10 min. bereiden
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat ondertussen de kip op kamertemperatuur komen. Als het temperatuurverschil niet zo groot is, blijft het vlees malser in de oven.
Meng de mayonaise met de srirachasaus. Bestrijk de kip met behulp van het bakkwastje rondom met de srirachamayo.
Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal. Het borstvlees wordt het eerst droog, omdat dat het minste vet bevat, en wordt minder droog als het niet steeds naar boven gekeerd ligt.
Rooster de kip ca.1 uur en 5min. in de oven. Draai na 35 min. om en rooster nog 30 min. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de kip. De kip is gaar als je met een scherp mes tussen het lijf en een poot prikt en er helder vocht uitkomt.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg hele kip
2 el mayonaise
2 el srirachasaus
Dit heb je nodig
bakkwastje
ovenschaal of braadslee