Kip met olijven en rozemarijn
Met zilte zongerijpte olijven, pittige chilipeper en frisse citroen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de citroenen in partjes. Doe de kip in de schaal en schenk de olie uit het potje olijven erover. Zorg dat de kip rondom is bedekt. Bestrooi naar smaak met de chilipeper, peper en eventueel zout. Vul de kip met de helft van de rozemarijn en de helft van de citroenpartjes.
Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 5 min. goudbruin en gaar. Keer de kip na 40 min. en leg de rest van de rozemarijn en citroen ernaast. Schep de laatste 5 min. de olijven erbij. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Kip met olijven en rozemarijn
Instructievideo - 02:08 min.
Kip verdelen
Instructievideo - 01:04 min.
Kip met olijven en rozemarijn
Met zilte zongerijpte olijven, pittige chilipeper en frisse citroen.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de citroenen in partjes. Doe de kip in de schaal en schenk de olie uit het potje olijven erover. Zorg dat de kip rondom is bedekt. Bestrooi naar smaak met de chilipeper, peper en eventueel zout. Vul de kip met de helft van de rozemarijn en de helft van de citroenpartjes.
Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 5 min. goudbruin en gaar. Keer de kip na 40 min. en leg de rest van de rozemarijn en citroen ernaast. Schep de laatste 5 min. de olijven erbij. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 citroenen
1 hele kip
180 g zongerijpte Taggia-olijven
1 tl chilipoeder
15 g verse rozemarijn
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 25 cm)