Curry met kip, aardappel en kokos van Hugo Kennis
Voor deze curry met kip, aardappel en kokosmelk maak je je eigen smaakvolle currypasta van o.a. sereh en garam masala. Lekker met bloemkoolrijst en komkommersalade voor wat extra groenten!
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfiletreepjes op hoog vuur in 3-5 min. goudbruin.
Snijd ⅔ sjalotten en de knoflook grof. Snijd het harde deel van de sereh en hou apart. Doe de sjalot, knoflook en het witte deel van de sereh met de garam masala en de helft van de rode peper in de hakmolen van de staafmixer. Mix tot een gladde pasta. Voeg de currypasta toe aan de kip en bak 2 min.
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Voeg het water, de kokosmelk, het harde deel van het citroengras, de steranijs en de aardappelblokjes toe. Kook in 10 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur, tot de kip zacht en de aardappel gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in schuine plakjes. Snijd de overige sjalot in dunne ringen en snijd de koriander grof. Meng de helft van de koriander, de sjalot en komkommer met de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de pinda’s grof en snijd de rest van de rode peper in dunne plakjes.
Serveer de curry met de gehakte pinda’s en serveer met de komkommersalade en bloemkoolrijst. Bestrooi met de rest van de koriander en de rode peper.
Curry met kip, aardappel en kokos van Hugo Kennis
Voor deze curry met kip, aardappel en kokosmelk maak je je eigen smaakvolle currypasta van o.a. sereh en garam masala. Lekker met bloemkoolrijst en komkommersalade voor wat extra groenten!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfiletreepjes op hoog vuur in 3-5 min. goudbruin.
Snijd ⅔ sjalotten en de knoflook grof. Snijd het harde deel van de sereh en hou apart. Doe de sjalot, knoflook en het witte deel van de sereh met de garam masala en de helft van de rode peper in de hakmolen van de staafmixer. Mix tot een gladde pasta. Voeg de currypasta toe aan de kip en bak 2 min.
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Voeg het water, de kokosmelk, het harde deel van het citroengras, de steranijs en de aardappelblokjes toe. Kook in 10 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur, tot de kip zacht en de aardappel gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in schuine plakjes. Snijd de overige sjalot in dunne ringen en snijd de koriander grof. Meng de helft van de koriander, de sjalot en komkommer met de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen de pinda’s grof en snijd de rest van de rode peper in dunne plakjes.
Serveer de curry met de gehakte pinda’s en serveer met de komkommersalade en bloemkoolrijst. Bestrooi met de rest van de koriander en de rode peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el wokolie
315 g kipfiletreepjes
3 sjalotten
4 tenen knoflook
1 stengel koelverse sereh citroengras
½ el garam masala
½ rode peper
200 g iets kruimige aardappelen
200 ml kraanwater
200 ml kokosmelk
1 steranijs
1 komkommer
15 g koriander
1½ el witte natuurazijn
400 g bloemkoolrijst
50 g ongezouten pinda's
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen