Gevulde paprika's spinazie, tonijn en ei
In vier stappen zet je deze lekkere gevulde paprika's met spinazie, tonijn en ei op tafel. Een feestje om te zien, een nog groter feestje om te eten. En ketoproof!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan.
Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes van een ½ cm. Verhit 2 el tonijnolie (per 2 personen) in een hapjespan en bak de ui en courgette 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Meng de tonijn en zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet de paprika's in de ovenschaal. Verdeel het mengsel over de paprika's en maak een klein kuiltje in het midden. Breek boven elke paprika 1 ei, bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 25 min. in de oven.
Gevulde paprika's spinazie, tonijn en ei
In vier stappen zet je deze lekkere gevulde paprika's met spinazie, tonijn en ei op tafel. Een feestje om te zien, een nog groter feestje om te eten. En ketoproof!
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan.
Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes van een ½ cm. Verhit 2 el tonijnolie (per 2 personen) in een hapjespan en bak de ui en courgette 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Meng de tonijn en zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zet de paprika's in de ovenschaal. Verdeel het mengsel over de paprika's en maak een klein kuiltje in het midden. Breek boven elke paprika 1 ei, bestrooi met peper en eventueel zout en bak ca. 25 min. in de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
160 g tonijn in olijfolie
1 middelgrote ui
½ courgette
200 g verse spinazie
50 g zuivelspread
4 middelgrote scharreleieren
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)