Gestoofde linzen met prei, venkel en olijven
Dit ketoproof recept combineert olijven met prei, venkel en gestoofde linzen. Door de toevoeging van geroosterde amandelen, een theelepeltje mosterd en peterselie is dit gerecht rijk van smaak. In minder dan een halfuur staat het al op tafel.
Aan de slag
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in dunne partjes. Snijd de prei in halve ringen en spoel onder koud stromend water.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de prei en de helft van de venkel 5 min. Voeg het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min zonder deksel op de pan op laag vuur stoven.
Halveer ondertussen de olijven. Doe de linzen in en vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen samen met de olijven de laatste minuut toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd de peterselie fijn. Klop de azijn met de rest van de olie en mosterd tot een dressing.
Meng de rest van de venkel met de dressing en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stoof over de borden en verdeel de venkelsalade erop. Bestrooi met de amandelen en het venkelgroen.
Gestoofde linzen met prei, venkel en olijven
Dit ketoproof recept combineert olijven met prei, venkel en gestoofde linzen. Door de toevoeging van geroosterde amandelen, een theelepeltje mosterd en peterselie is dit gerecht rijk van smaak. In minder dan een halfuur staat het al op tafel.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in dunne partjes. Snijd de prei in halve ringen en spoel onder koud stromend water.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de prei en de helft van de venkel 5 min. Voeg het water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 10 min zonder deksel op de pan op laag vuur stoven.
Halveer ondertussen de olijven. Doe de linzen in en vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen samen met de olijven de laatste minuut toe.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Snijd de peterselie fijn. Klop de azijn met de rest van de olie en mosterd tot een dressing.
Meng de rest van de venkel met de dressing en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stoof over de borden en verdeel de venkelsalade erop. Bestrooi met de amandelen en het venkelgroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 venkel
250 g preien
3 el milde olijfolie
400 ml water
1 groentebouillontablet
50 g groene olijven zonder pit
200 g linzen in blik
30 g ongebrande amandelen
5 g verse platte peterselie
1 el natuurazijn
1 tl mosterd