Bloemkoolrisotto met prei, gorgonzola en walnoten
Deze ketoproof bloemkoolrisotto maak je met gorgonzola en prei. Garneer met walnoten. Wat 'm extra lekker maakt? Het fris van de citroen. Yum!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord en hak grof.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Fruit de uit 2 min. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.
Voeg het water, het bouillonblokje en de slagroom toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 min. koken. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook al roerend ca. 3 min. tot het vocht is ingekookt.
Snijd ondertussen de kaas in stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze helft uit.
Neem de risotto van het vuur en voeg ⅔ van de kaas toe. Breng de risotto op smaak met ½ el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout. Garneer met de walnoten, rest van de kaas en citroenrasp en serveer direct.
Bloemkoolrisotto met prei, gorgonzola en walnoten
Deze ketoproof bloemkoolrisotto maak je met gorgonzola en prei. Garneer met walnoten. Wat 'm extra lekker maakt? Het fris van de citroen. Yum!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. Laat ze afkoelen op een bord en hak grof.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op laag vuur. Fruit de uit 2 min. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee.
Voeg het water, het bouillonblokje en de slagroom toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 2 min. koken. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook al roerend ca. 3 min. tot het vocht is ingekookt.
Snijd ondertussen de kaas in stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en pers deze helft uit.
Neem de risotto van het vuur en voeg ⅔ van de kaas toe. Breng de risotto op smaak met ½ el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout. Garneer met de walnoten, rest van de kaas en citroenrasp en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongebrande walnoten
1 middelgrote ui
1 el milde olijfolie
200 g fijngesneden prei
75 ml water
¼ groentebouillontablet
2 el houdbare slagroom
400 g koelverse bloemkoolrijst
100 g Italiaans gorgonzola 55+
½ citroen