Panzanella met linzen, gele paprika & mozzarella
Het hoofdingrediënt van deze Italiaanse salade: brood! Maar ook paprika, ui en tomaat spelen een belangrijke rol.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabattina’s in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de uien in flinterdunne ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de tomaten in parten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Meng met het geroosterde brood, de balsamicovinaigrette, peterselie, uienringen, tomaten, paprika, olijven, kappertjes en de sla. Verdeel de salade over een grote schaal en verdeel de mozzarella in stukken erover. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Panzanella met linzen, gele paprika & mozzarella
Het hoofdingrediënt van deze Italiaanse salade: brood! Maar ook paprika, ui en tomaat spelen een belangrijke rol.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de ciabattina’s in stukjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de uien in flinterdunne ringen, doe in een kom en schenk er kokend water over. Laat staan tot gebruik. Snijd de tomaten in parten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm.
Snijd de peterselie fijn. Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Spoel de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Meng met het geroosterde brood, de balsamicovinaigrette, peterselie, uienringen, tomaten, paprika, olijven, kappertjes en de sla. Verdeel de salade over een grote schaal en verdeel de mozzarella in stukken erover. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 afbakciabattina's
2 rode uien
4 trostomaten
2 gele paprika's
15 g verse peterselie
100 g kappertjes
180 g groene olijven zonder pit
400 g linzen in blik
60 g balsamicovinaigrette
200 g radicchio-slamelange
2 bollen buffelmozzarella
5 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier