Zelfgemaakte vegan slagroom
Klop klop, wie is daar? Je zelfgemaakte plantaardige alternatief voor slagroom! Zelf vegan fluff maken doe je met citroen, kikkererwten en poedersuiker. Extra lekker door de touch van vanille-extract.
Aan de slag
Pers de citroen uit. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. De kikkererwten gebruik je niet.
Klop het kikkererwtenvocht met een ½ el citroensap (per 10 porties) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine en anders met de handmixer.
Voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe en klop alles tot stijve pieken. Het moet zo stijf zijn, dat je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het eruit valt.
Zelfgemaakte vegan slagroom
Klop klop, wie is daar? Je zelfgemaakte plantaardige alternatief voor slagroom! Zelf vegan fluff maken doe je met citroen, kikkererwten en poedersuiker. Extra lekker door de touch van vanille-extract.
nagerecht
null porties
30 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Pers de citroen uit. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. De kikkererwten gebruik je niet.
Klop het kikkererwtenvocht met een ½ el citroensap (per 10 porties) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine en anders met de handmixer.
Voeg geleidelijk de poedersuiker en vanille-extract toe en klop alles tot stijve pieken. Het moet zo stijf zijn, dat je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het eruit valt.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
400 g kikkererwten in blik
75 poedersuiker
½ tl vanille-extract