Nougatine ijstaart
Nougatine + ijs = een té lekkere match. Overgoten met gesmolten chocolade en bestrooid met extra nougatine is dit een weerstaanbaar dessert.
Aan de slag
Bekleed de springvorm met vershoudfolie. Zorg ervoor dat de folie goed in de hoeken zit en over de rand heen hangt. Doe de oploskoffie in een hittebestendige kom. Breng het water aan de kook en schenk bij de koffie. Roer tot de koffie is opgelost en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Splits ondertussen de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooiers met de suiker, zout en de slagroom in de kom van de staande mixer. Klop in ca. 6 min. met de garde bijna stijf op de middelste stand.
Doe de clotted cream in een kom en klop los. Spatel er in delen kleine schepjes slagroom door. Schenk de koffie en het vanille-extract erbij en schep voorzichtig door elkaar.
Schep het mengsel in de springvorm. Strooi er ⅝ van de nougatine over en roer kort door de room, zodat de nougatine onregelmatig is verdeeld. Strijk de bovenkant goed glad en bedek de taart met de overhangende folie. Zet de taart minimaal 4 ½ uur in de vriezer om op te stijven.
Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een klein pannetje heet water, zonder het water te raken (au bain-marie). Haal de taart uit de vriezer en verwijder de springvorm en de folie. Verdeel er met een theelepel zigzaggend de chocolade in dunne streepjes over. Bestrooi met de rest van de nougatine.
Nougatine ijstaart
Nougatine + ijs = een té lekkere match. Overgoten met gesmolten chocolade en bestrooid met extra nougatine is dit een weerstaanbaar dessert.
nagerecht
null personen
285 kcal
30 min. bereiden
270 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de springvorm met vershoudfolie. Zorg ervoor dat de folie goed in de hoeken zit en over de rand heen hangt. Doe de oploskoffie in een hittebestendige kom. Breng het water aan de kook en schenk bij de koffie. Roer tot de koffie is opgelost en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Splits ondertussen de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooiers met de suiker, zout en de slagroom in de kom van de staande mixer. Klop in ca. 6 min. met de garde bijna stijf op de middelste stand.
Doe de clotted cream in een kom en klop los. Spatel er in delen kleine schepjes slagroom door. Schenk de koffie en het vanille-extract erbij en schep voorzichtig door elkaar.
Schep het mengsel in de springvorm. Strooi er ⅝ van de nougatine over en roer kort door de room, zodat de nougatine onregelmatig is verdeeld. Strijk de bovenkant goed glad en bedek de taart met de overhangende folie. Zet de taart minimaal 4 ½ uur in de vriezer om op te stijven.
Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een klein pannetje heet water, zonder het water te raken (au bain-marie). Haal de taart uit de vriezer en verwijder de springvorm en de folie. Verdeel er met een theelepel zigzaggend de chocolade in dunne streepjes over. Bestrooi met de rest van de nougatine.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el espresso-oploskoffie
75 ml water
2 scharreleieren
100 g fijne kristalsuiker
½ tl zout
200 ml verse slagroom
170 g clotted cream
2 tl vanille-extract
120 g nougatine in bakje
50 g pure chocolade
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 22 cm)
vershoudfolie
staande mixer