Nougatine ijstaart
bewaar
bewaar

Nougatine ijstaart

Nougatine + ijs = een té lekkere match. Overgoten met gesmolten chocolade en bestrooid met extra nougatine is dit een weerstaanbaar dessert.

30 min. bereiden / 4 uur 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Bekleed de springvorm met vershoudfolie. Zorg ervoor dat de folie goed in de hoeken zit en over de rand heen hangt. Doe de oploskoffie in een hittebestendige kom. Breng het water aan de kook en schenk bij de koffie. Roer tot de koffie is opgelost en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Splits ondertussen de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de dooiers met de suiker, zout en de slagroom in de kom van de staande mixer. Klop in ca. 6 min. met de garde bijna stijf op de middelste stand.

Doe de clotted cream in een kom en klop los. Spatel er in delen kleine schepjes slagroom door. Schenk de koffie en het vanille-extract erbij en schep voorzichtig door elkaar.

Schep het mengsel in de springvorm. Strooi er ⅝ van de nougatine over en roer kort door de room, zodat de nougatine onregelmatig is verdeeld. Strijk de bovenkant goed glad en bedek de taart met de overhangende folie. Zet de taart minimaal 4 ½ uur in de vriezer om op te stijven.

Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een klein pannetje heet water, zonder het water te raken (au bain-marie). Haal de taart uit de vriezer en verwijder de springvorm en de folie. Verdeel er met een theelepel zigzaggend de chocolade in dunne streepjes over. Bestrooi met de rest van de nougatine.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Nougatine ijstaart

Nougatine + ijs = een té lekkere match. Overgoten met gesmolten chocolade en bestrooid met extra nougatine is dit een weerstaanbaar dessert.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig