Speculoosmeringues met nougatine
Smeerbare pasta van koekjes, wát een uitvinding! Meng met eiwit voor heerlijke speculoosmeringues.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Doe de speculoospasta in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water iets vloeibaarder worden. Zorg dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Neem de kom uit de pan en laat staan tot gebruik.
Splits de eieren (het eigeel wordt niet gebruikt). Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone gardes op de hoogste stand in 5 min. stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker en vervolgens de azijn en het vanille-extract toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt.
Zeef de maizena erboven en spatel ¾ van het met de speculoospasta voorzichtig erdoor, tot een marmereffect ontstaat.
Schep met de ijsboltang 10 bergjes eiwitschuim (per 10 porties) op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel in een zigzaggende beweging met de rest van de vloeibare speculoos en bestrooi met de nougatine.
Bak de meringues ca. 3 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues 1 uur afkoelen in de oven.
Speculoosmeringues met nougatine
Smeerbare pasta van koekjes, wát een uitvinding! Meng met eiwit voor heerlijke speculoosmeringues.
nagerecht
null porties
150 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
180 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Doe de speculoospasta in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water iets vloeibaarder worden. Zorg dat de kom het water niet raakt (au bain-marie). Neem de kom uit de pan en laat staan tot gebruik.
Splits de eieren (het eigeel wordt niet gebruikt). Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop met een mixer met schone gardes op de hoogste stand in 5 min. stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker en vervolgens de azijn en het vanille-extract toe. Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt.
Zeef de maizena erboven en spatel ¾ van het met de speculoospasta voorzichtig erdoor, tot een marmereffect ontstaat.
Schep met de ijsboltang 10 bergjes eiwitschuim (per 10 porties) op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel in een zigzaggende beweging met de rest van de vloeibare speculoos en bestrooi met de nougatine.
Bak de meringues ca. 3 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de meringues 1 uur afkoelen in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g speculoospasta
2 middelgrote eieren
125 g fijne kristalsuiker
½ el wittewijnazijn
2 tl vanille-extract
1 tl maizena
20 g nougatine in bakje
Dit heb je nodig
fijne zeef
bakpapier
ijsbolletjestang