Soezen met ijs en nougatine
Een feestelijk dessert hoeft helemaal niet duur te zijn. Maar deze soesjes smaken dan wel weer heel chique.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm ondertussen de melk met het water in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en verwarm tot de boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg het meel en zout toe. Roer door met een spatel tot het meel is opgenomen.
Zet de pan terug op het vuur en roer het deeg 3-4 min. door tot je een glanzende deegbal hebt die loskomt van de randen van de pan. Neem van het vuur en leg in een kom.
Laat het deeg 4-5 min. afkoelen, roer regelmatig door met een spatel. Kluts de eieren en weeg 90 g ei (per 6 personen) af. Meng het ei beetje voor beetje met een spatel (of handmixer met deeghaken) door het deeg tot het ei helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Schep in de spuitzak.
Spuit met de spuitzak 6 flinke soezen (per 6 personen) van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Doe de ovendeur tussendoor niet open. Laat de soezen 30 min. afkoelen. Snijd de soezen overlangs doormidden.
Schep 6 grote bollen vanilleroomijs (per 6 personen) en verdeel deze over de onderkant van de soezen. Bestrooi met de nougatine. Dek af met de bovenkant van de soes. Bestrooi de bovenkant met de poedersuiker en serveer direct.
Soezen met ijs en nougatine
Een feestelijk dessert hoeft helemaal niet duur te zijn. Maar deze soesjes smaken dan wel weer heel chique.
nagerecht
null porties
315 kcal
15 min. bereiden
35 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Verwarm ondertussen de melk met het water in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en verwarm tot de boter gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg het meel en zout toe. Roer door met een spatel tot het meel is opgenomen.
Zet de pan terug op het vuur en roer het deeg 3-4 min. door tot je een glanzende deegbal hebt die loskomt van de randen van de pan. Neem van het vuur en leg in een kom.
Laat het deeg 4-5 min. afkoelen, roer regelmatig door met een spatel. Kluts de eieren en weeg 90 g ei (per 6 personen) af. Meng het ei beetje voor beetje met een spatel (of handmixer met deeghaken) door het deeg tot het ei helemaal is opgenomen en je een egaal, stevig deeg hebt. Schep in de spuitzak.
Spuit met de spuitzak 6 flinke soezen (per 6 personen) van Ø 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Doe de ovendeur tussendoor niet open. Laat de soezen 30 min. afkoelen. Snijd de soezen overlangs doormidden.
Schep 6 grote bollen vanilleroomijs (per 6 personen) en verdeel deze over de onderkant van de soezen. Bestrooi met de nougatine. Dek af met de bovenkant van de soes. Bestrooi de bovenkant met de poedersuiker en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 ml halfvolle melk
40 ml water
40 g ongezouten roomboter
60 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
2 middelgrote eieren
6 bollen vanilleroomijs
6 el nougatine in bakje
4 el poedersuiker
Dit heb je nodig
spuitzak met ronde spuitmond (2 cm)
bakpapier