Bananenijstaart met biscuit, fudge en chocolade (advertorial)
Krijg je geen genoeg van bananen? Deze bananenijstaart maak je met laagjes bananenijs, zachte fudge, gesmolten chocolade en biscuitjes. Versier 'm met plakjes banaan en slagroom voor een feestelijk kersttoetje.
Aan de slag
Snijd 4 bananen in plakjes, doe in een plastic zak en leg minimaal 4 uur in de vriezer.
Smelt 125 g van de chocolade au bain-marie. Snijd de fudge in kleinere blokjes en pers de citroen uit. Doe de bevroren banaan samen met 1 el citroensap, de melk, 50 ml slagroom en de poedersuiker in de keukenmachine en laat draaien tot het mengsel de structuur heeft van softijs. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.
Bekleed de cakevorm met bakpapier, laat de randen ruim overhangen. Verdeel achtereenvolgens ⅓ van het bananenijs, ¼ van de fudge, ⅓ van de gesmolten chocolade en ⅓ van de biscuit over de cakevorm. Herhaal deze stap 2 keer, zodat je eindigt met een laag theebiscuit. Vouw het bakpapier erover en zet de ijstaart ca. 3 uur in de vriezer.
Klop ondertussen de rest van de slagroom stijf en doe in de spuitzak. Snijd de rest van de banaan in schuine plakjes en hak de rest van de chocolade grof.
Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Garneer met de slagroom, de plakjes banaan, de rest van de fudge en de rest van de chocolade. Serveer direct.
Bananenijstaart met biscuit, fudge en chocolade (advertorial)
Krijg je geen genoeg van bananen? Deze bananenijstaart maak je met laagjes bananenijs, zachte fudge, gesmolten chocolade en biscuitjes. Versier 'm met plakjes banaan en slagroom voor een feestelijk kersttoetje.
nagerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
420 min. wachten
Aan de slag
Snijd 4 bananen in plakjes, doe in een plastic zak en leg minimaal 4 uur in de vriezer.
Smelt 125 g van de chocolade au bain-marie. Snijd de fudge in kleinere blokjes en pers de citroen uit. Doe de bevroren banaan samen met 1 el citroensap, de melk, 50 ml slagroom en de poedersuiker in de keukenmachine en laat draaien tot het mengsel de structuur heeft van softijs. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.
Bekleed de cakevorm met bakpapier, laat de randen ruim overhangen. Verdeel achtereenvolgens ⅓ van het bananenijs, ¼ van de fudge, ⅓ van de gesmolten chocolade en ⅓ van de biscuit over de cakevorm. Herhaal deze stap 2 keer, zodat je eindigt met een laag theebiscuit. Vouw het bakpapier erover en zet de ijstaart ca. 3 uur in de vriezer.
Klop ondertussen de rest van de slagroom stijf en doe in de spuitzak. Snijd de rest van de banaan in schuine plakjes en hak de rest van de chocolade grof.
Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Garneer met de slagroom, de plakjes banaan, de rest van de fudge en de rest van de chocolade. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 Chiquita bananen
140 g pure chocolade 85%
100 g soft fudge caramel
1 citroen
100 ml halfvolle melk
125 ml verse slagroom
50 g poedersuiker
15 theebiscuits
Dit heb je nodig
keukenmachine
cakevorm 30 cm
bakpapier
spuitzak