Bananenijstaart met granola en frambozen
bewaar
bewaar

Bananenijstaart met granola en frambozen

Granola is niet alleen lekker door de yoghurt of kwark: je maakt er ook de lekkerste ijstaarten mee!

20 min. bereiden / 8 uur wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Pel de bananen en snijd in stukjes. Doe in een plastic zak en leg minimaal 5 uur in de vriezer. Snijd de dadels in stukjes. Doe de bevroren stukjes banaan met de dadels en de melk in de keukenmachine en laat de machine draaien tot het ijs de consistentie heeft van softijs. Smelt de chocolade au bain-marie.

Bekleed het cakeblik met bakpapier en laat de randen ruim overhangen. Verdeel de helft van het bananenijs over de bodem en verdeel 75 g granola (bij 12 personen) en de helft van de gesmolten chocola erover. Herhaal deze stap. Vouw het bakpapier over het ijs en zet het ca. 3 uur in de vriezer.

Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Garneer met de rest van de granola en de verse frambozen. Serveer direct.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananenijstaart met granola en frambozen

Granola is niet alleen lekker door de yoghurt of kwark: je maakt er ook de lekkerste ijstaarten mee!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig