Bananenijstaart met biscuit, fudge en chocolade
bewaar
bewaar

Bananenijstaart met biscuit, fudge en chocolade

Krijg je geen genoeg van bananen? Deze bananenijstaart maak je met laagjes bananenijs, zachte fudge, gesmolten chocolade en biscuitjes. Versier 'm met plakjes banaan en slagroom voor een feestelijk kersttoetje.

20 min. bereiden / 7 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd 4 bananen in plakjes, doe in een plastic zak en leg minimaal 4 uur in de vriezer.

Smelt 125 g van de chocolade au bain-marie. Snijd de fudge in kleinere blokjes en pers de citroen uit. Doe de bevroren banaan samen met 1 el citroensap, de melk, 50 ml slagroom en de poedersuiker in de keukenmachine en laat draaien tot het mengsel de structuur heeft van softijs. Schraap af en toe langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.

Bekleed de cakevorm met bakpapier, laat de randen ruim overhangen. Verdeel achtereenvolgens ⅓ van het bananenijs, ¼ van de fudge, ⅓ van de gesmolten chocolade en ⅓ van de biscuit over de cakevorm. Herhaal deze stap 2 keer, zodat je eindigt met een laag theebiscuit. Vouw het bakpapier erover en zet de ijstaart ca. 3 uur in de vriezer.

Klop ondertussen de rest van de slagroom stijf en doe in de spuitzak. Snijd de rest van de banaan in schuine plakjes en hak de rest van de chocolade grof.

Stort de ijstaart op een schaal en verwijder het bakpapier. Garneer met de slagroom, de plakjes banaan, de rest van de fudge en de rest van de chocolade. Serveer direct.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananenijstaart met biscuit, fudge en chocolade

Krijg je geen genoeg van bananen? Deze bananenijstaart maak je met laagjes bananenijs, zachte fudge, gesmolten chocolade en biscuitjes. Versier 'm met plakjes banaan en slagroom voor een feestelijk kersttoetje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig