Vegan krans van geroosterde pompoen, komkommer en dille-haverspread
Pak je k(r)ans op een knaller van een kerstrecept! Deze vegan krans maak je op met geroosterde pompoen, bieten en komkommer op een bedje van salade en knapperige scrocchi. De heerlijke sinaasappeldressing maakt dit kerstige voorgerecht helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Schil de biologische flespompoen en verwijder de draderige binnenkant. Snijd in plakken van een ½ cm bij 3 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper. Bak ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de mini-biet in partjes en schep om met ¼ van de olijfolie en ⅓ van de witte balsamicoazijn. Laat staan tot gebruik. Boen de sinaasappels schoon, rasp de schil van 1 sinaasappel en pers beide vruchten uit. Snijd ⅔ van de dille fijn en meng met de plantaardige crème fraîche, 2 tl sinaasappelsap, een ½ tl sinaasappelrasp, peper en eventueel zout. Doe de spread in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Breng in een steelpannetje 75 ml sinaasappelsap met de ahornsiroop en ⅕ van de gedroogde sinaasappelschijfje aan de kook en kook 4-5 min. op middelhoog vuur in tot stroopdikte. Verwijder het sinaasappelschijfje en snijd fijn. Doe in een kom met de gekookte sinaasappelsap en ahornsiroop en klop de rest van de olijfolie, de rest van de witte balsamicoazijn en dijonmosterd erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de snoepkomkommers in dunne schuine plakjes. Snijd de babyromaine in de lengte in smalle parten. Halveer de plakjes groentebeleg.
Meng de veldsla met de romainesla en 2 el sinaasappeldressing. Spuit ¾ van de spread in een krans van Ø 28-30 cm over een schaal. Verdeel de scrocchi, de veldsla en romainesla erover. Verdeel de biet, pompoenplakjes, komkommer, groentebelegplakjes en de rest van de gedroogde sinaasappelschijfjes erover.
Spuit met de rest van de spread toefjes op de krans. Bestrooi met de rest van de dille en besprenkel met de rest van de sinaasappeldressing.
Vegan krans van geroosterde pompoen, komkommer en dille-haverspread
Pak je k(r)ans op een knaller van een kerstrecept! Deze vegan krans maak je op met geroosterde pompoen, bieten en komkommer op een bedje van salade en knapperige scrocchi. De heerlijke sinaasappeldressing maakt dit kerstige voorgerecht helemaal af.
voorgerecht
null personen
190 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Schil de biologische flespompoen en verwijder de draderige binnenkant. Snijd in plakken van een ½ cm bij 3 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper. Bak ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de mini-biet in partjes en schep om met ¼ van de olijfolie en ⅓ van de witte balsamicoazijn. Laat staan tot gebruik. Boen de sinaasappels schoon, rasp de schil van 1 sinaasappel en pers beide vruchten uit. Snijd ⅔ van de dille fijn en meng met de plantaardige crème fraîche, 2 tl sinaasappelsap, een ½ tl sinaasappelrasp, peper en eventueel zout. Doe de spread in de spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Breng in een steelpannetje 75 ml sinaasappelsap met de ahornsiroop en ⅕ van de gedroogde sinaasappelschijfje aan de kook en kook 4-5 min. op middelhoog vuur in tot stroopdikte. Verwijder het sinaasappelschijfje en snijd fijn. Doe in een kom met de gekookte sinaasappelsap en ahornsiroop en klop de rest van de olijfolie, de rest van de witte balsamicoazijn en dijonmosterd erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de snoepkomkommers in dunne schuine plakjes. Snijd de babyromaine in de lengte in smalle parten. Halveer de plakjes groentebeleg.
Meng de veldsla met de romainesla en 2 el sinaasappeldressing. Spuit ¾ van de spread in een krans van Ø 28-30 cm over een schaal. Verdeel de scrocchi, de veldsla en romainesla erover. Verdeel de biet, pompoenplakjes, komkommer, groentebelegplakjes en de rest van de gedroogde sinaasappelschijfjes erover.
Spuit met de rest van de spread toefjes op de krans. Bestrooi met de rest van de dille en besprenkel met de rest van de sinaasappeldressing.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g flespompoenen
2 el extra vierge olijfolie
125 g mini-bietjes
1½ el witte balsamicoazijn
2 sinaasappels
15 g verse dille
120 g plantaardig alternatief voor crème fraîche haver
1 el ahornsiroop
5 gedroogde sinaasappelschijfjes
1 tl dijonmosterd
2 snoepkomkommers
1 kropje babyromainesla
6 plakjes groentebeleg tomaat-basilicum
30 g veldsla
40 g scrocchi toast met zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier
spuitzak