Vegan caesarsalade met misodressing
Verrassend vegan koken deze kerst? Ga dan voor een vegan caesarsalade. Niet de klassieke ansjovis en Parmezaanse kaas, maar geroosterde shiitake en misodressing zijn de sterren van dit voorgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de shiitake met ⅓ van de olie en de paprikapoeder en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de shiitake ca. 20 min. in het midden van de oven tot knapperig. Schep halverwege om.
Scheur ondertussen de ciabatta in grove stukken van 2 cm. Leg op de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olie en breng op smaak met peper. Bak de croutons boven in de oven in ca. 15 min. lichtbruin en krokant.
Snijd ondertussen de romaine in kwarten en bestrijk met ⅙ van de olie. Verwarm een grillpan op hoog vuur zonder olie of boter en gril de sla 3 min. Keer halverwege. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Rasp de knoflook boven een kom en meng met het citroenrasp, het plantaardige alternatief voor kwark, de miso en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel een laagje misodressing over de borden. Verdeel de gegrilde romaine over de dressing en bestrooi met de shiitake, de helft van de croutons en plukjes dille. Serveer de rest van de croutons erbij.
Vegan caesarsalade met misodressing
Verrassend vegan koken deze kerst? Ga dan voor een vegan caesarsalade. Niet de klassieke ansjovis en Parmezaanse kaas, maar geroosterde shiitake en misodressing zijn de sterren van dit voorgerecht.
voorgerecht
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de shiitake met ⅓ van de olie en de paprikapoeder en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de shiitake ca. 20 min. in het midden van de oven tot knapperig. Schep halverwege om.
Scheur ondertussen de ciabatta in grove stukken van 2 cm. Leg op de tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olie en breng op smaak met peper. Bak de croutons boven in de oven in ca. 15 min. lichtbruin en krokant.
Snijd ondertussen de romaine in kwarten en bestrijk met ⅙ van de olie. Verwarm een grillpan op hoog vuur zonder olie of boter en gril de sla 3 min. Keer halverwege. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Rasp de knoflook boven een kom en meng met het citroenrasp, het plantaardige alternatief voor kwark, de miso en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel een laagje misodressing over de borden. Verdeel de gegrilde romaine over de dressing en bestrooi met de shiitake, de helft van de croutons en plukjes dille. Serveer de rest van de croutons erbij.
wijntip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g gesneden shiitake
6 el milde olijfolie
½ tl zoet gerookt paprikapoeder
½ afbakciabatta
2 kropjes babyromainesla
1 citroen
1 teen knoflook
150 g soja plantaardig alternatief voor kwark ongezoet
20 g misopasta
5 g verse dille
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan